Acest social media – cel de toate zilele – mi-a scos in cale in ultima vreme un lapte cu puteri nebanuite.
Miraculosul, deliciosul, nemaivazutul… lapte de migdale.
Sau cel putin asa suna descrierile asociate albumelor foto cu care am fost bombardata zilnic.
Poate ai observat si tu avalansa de postari.
Si daca n-ai observat-o, iti spun eu ca divele de Facebook, mamicile cu bebelusi acasa, ba chiar si prietenele mele… toate il recomanda si il pozeaza mai ceva ca pe Sfintele Moaste.
Si fiindca atata lume l-a ridicat in slavi, am zis sa ma interesez pe subiect, sa inteleg care-i treaba, ce stie sa faca mai-sus-numitul si cat e de benefic acest lapte de ultima generatie.
Sa ma aliniez, carevasazica, la tendintele culinare actuale.
Cu alte cuvinte, deschisa inspre nou, am imbratisat modernismul gastronomic, am studiat problema si m-am intors aici pe blog cu informatii ”calde”.
– are un aport caloric scazut (in jur de 50 calorii/ 250 ml) si se recomanda in curele de slabire;
– e bogat in fibre si calciu;
– e o sursa buna de vitamine (contine vitaminele A, D, E);
– e sarac in zaharuri.
Intr-o exprimare mai putin de plastic, laptele de migdale iti da energie, e usor de digerat, ajuta la sanatatea oaselor si a tenului si nu contine colesterol.
In plus, ajuta vederea si contribuie la buna functionare a inimii. Asa spune teoria.
Si foarte important: e recomandat personelor cu intoleranta la lactoza, sugarilor si diabeticilor.
Dar fiindca daca ai ajuns sa citesti articolul pana aici sigur te intrebi ce gust are… te anunt simplu ca o sa-ti placa.
Acum hai sa-ti arat cum m-am distrat eu astazi:
Ingrediente (pentru 1 litru de lapte de migdale):
– 200 g migdale crude;
– 800 ml apa;
– un varf de lingurita de scortisoara.
Mod de preparare:
Pune migdalele intr-un bol adanc si acopera-le cu apa. Lasa-le la inmuiat peste noapte.
Strecoara migdalele si pune-le in blender impreuna cu 400 ml apa proaspata.
Marunteste-le si amesteca bine la viteza maxima timp de 3-4 minute.
Adauga putina miere, dupa gust, si amesteca din nou continutul din blender.
Strecoara bine continutul (eu am folosit strecuratoarea de ceai, dar poti sa incerci si cu tifon), apoi pastreaza lichidul si “pulpa” in recipiente diferite.
Pune inca o data la tocat in blender toata “pulpa” ramasa si insista cu tocatul pana se transforma intr-o pasta.
Adauga 400 ml de apa deasupra si amesteca din nou.
Strecoara continutul si apoi toarna-l peste primul lapte obtinut. Si gata.
Pune-ti intr-un pahar, presara deasupra un varf de lingurita de scortisoara (pentru un fusion de arome, vorba englezului) si savureaza cu incredere.
Sa-ti fie de bine!
P.S.1: Preparatul asta nu e unul pe care sa-l consumi in fiecare zi, asa ca ti-l recomand la zile de sarbatoare. 🙂
P.S.2: Nu e nevoie sa-l pastrezi la rece, se poate lasa fara probleme si pe masa din bucatarie. Cu conditia sa nu-ti amintesti de el peste vreo saptamana…
Super tare ideea, eu una o sa o incerc, dar as avea o intrebare sa iti adresez, ai cumva o idee naturista pentru un ten cu mici probleme?gen niste mici cosulete pe frunte, dar care sunt dureroase, aaa si inca ceva, crezi ca sunt bune BB-urile?.. ms mult si seara frumoasa :*
Voiam si eu de ceva vreme sa incerc laptele de migdale (ca cel de vaca nu-mi prea face bine), asa ca articolul tau de saptamana trecuta m-a indemnat si mai mult. Asa ca ieri am cumparat o cutie, insa nu-mi place deoarece este foarte indulcit si nu-l pot bea:(
Data viitoare ori cumpar fara zahar deloc(daca-o exista), ori il fac eu.