Cei 3 pași simpli ce definesc un păr sănătos.

Un păr sănătos este un păr strălucitor, rezistent și hrănit în profunzime.

Și tu poți avea un păr sănătos, fără să arunci cu banii pe fereastră.

Dar pentru asta ar trebui să ții cont de câteva sfaturi Do It Yourself.

1). Ce să mănânci?

2). Care este rutina obișnuită de îngrijire a părului?

3). Cum se folosesc acasă aparatele de stilizare a părului?

I). SUPER ALIMENTE pentru un păr sănătos:

1). ALUNELE sunt o sursă bogată de acid folic și vitamina B. Alunele conțin proteine, acizi grași omega, antioxidanți.

2). PEȘTELE GRAS: ex. somon, scrumbie, sardine (de consumat cu o frecvență de 2 mese/ săptămână). Conține acizi grași omega, ajută la construcția de keratină, este bogat în vitaminele A, D, E, K.

3). OVĂZUL aduce un aport grozav de vitamina B și zinc, siliciu, cupru, micronutrienți necesari prevenției căderii părului.

4). OUĂLE sunt proteinele ce reconstruiesc keratina. Iar gălbenușul de ou este o sursă de vitamina B și acizi omega, aceștia din urmă contribuind la sănătatea scalpului.

5). URZICILE reduc fenomenul de cădere a părului. În plus, furnizează foliculilor de păr aportul necesar de vitaminele A și C, dar și de minerale (potasiu, fier). Se consumă proaspete (supe, tocane) sau uscate (infuzie).

6). COADA CALULUI (infuzie), este o sursă de siliciu. Aduce părului strălucire și forță.

7). SPIRULINA (algă), se consumă sub formă de pudră. Conține 18 aminoacizi, este o sursă complexă de keratină, conține acizi grași, esențiali, dar și antioxidanți. Se poate consuma zilnic, în amestec cu suc de mere (1 linguriță de spirulină/ zi).

II). RITUALUL OBIȘNUIT DE ÎNGRIJIRE A PĂRULUI: TRUCURI.

1). FOLOSEȘTE O MASCĂ SĂPTĂMÂNALĂ în ziua în care îți speli părul. Îți propun să încerci amestecul de ulei de măsline, ulei de ricin, vitamina A lichidă. Toarnă aproximativ 10 ml din fiecare. Masca se lasă să acționeze 2 – 3 ore înainte de spălare.

2). ÎNCĂLZEȘTE ÎNTRE PALME BALSAMUL ÎNAINTE DE APLICARE (prin frecare). Călduț, acesta va pătrunde mai profund în firul de păr. Apoi distribuie-l exclusiv pe lungimea firului de păr, niciodată pe rădăcini.

3). TAMPONEAZĂ-ȚI DELICAT PĂRUL ATUNCI CÂND ESTE UD, pentru a putea absorbi umezeala fără să agresezi părul. Este greșit să-ți freci părul cu prosopul atunci când ieși din baie.

4). ALEGE O PERIE DIN PĂR NATURAL SAU UN PIEPTENE CU DINȚI RARI, pentru a evita electrizarea părului.

5). NU-ȚI PIEPTĂNA PĂRUL IMEDIAT CE AI INTRAT DE LA FRIG LA CALD. Și în acesta caz, părul se va electriza și se va rupe.

6). NUANȚEAZĂ-ȚI PĂRUL ÎNTR-UN MOD BIO, reflexiile vor da șuvițelor tale un aspect natural.

  • PENTRU PĂR BLOND: folosește ceai de mușețel, zeamă de lămâie;
  • PENTRU PĂR ȘATEN: folosește infuzie concentrată din frunze de nuc (100 grame la 1 litru de apă pentru o nuanțare arămie, castaniu – ciocolatie);
  • PENTRU PĂR BRUNET: folosește cafea și las-o să acționeze timp de 60 de minute.

III). UTILIZAREA CORECTĂ A APARATELOR DE STILIZARE A PĂRULUI ACASĂ, altfel decât vei citi pe ambalaj.

1). FOLOSEȘTE USCĂTORUL DE PĂR CU CAPUL ÎN JOS, pentru a căpăta volum.

2). ALEGE UN USCĂTOR DE PĂR CU FUNCȚIE IONICĂ, EFECT ANTISTATIC ȘI MOTOR PUTERNIC. Acestea ar fi criteriile de care ai putea ține cont la achiziție.

3). CÂT DESPRE PLACĂ ȘI ONDULATOR, ALEGE UNELE CU ÎNVELIȘ CERAMIC, ce protejează firul de păr.

4). NU FOLOSI NICIODATĂ FIER ÎNCINS PE PĂRUL UD SAU MĂCAR UMED. Chiar dacă părul este foarte puțin jilav, la contactul cu placa de păr/ ondulatorul (150 – 200 grade Celsius), apa din interiorul firul de păr va fierbe și va usca șuvițele de păr.

5). NU FOLOSI NICIODATĂ COAFAREA LA CALD DACĂ AI APLICAT DEJA PE PĂR PRODUSE DE STILIZARE. Folosind uscătorul de păr/ placa/ ondulatorul după aplicarea de spumă/ fixativ/ gel/ ulei de păr, părul tău s-ar putea arde. Produsele de stilizare se aplică întotdeauna după coafare.

6). PENTRU UN PLUS DE VOLUM, FOLOSEȘTE PE RĂDĂCINILE DE DEDESUBT… O PLACĂ PENTRU CREPONAT. Rădăcinile creponate, care nu se văd, vor ridica părul de pe calotă, făcându-l să pară mai umflat.

7). FIXEAZĂ COAFURA CU UN JET DE AER RECE. Cu alte cuvinte, ai răbdare cu șuvițele proaspăt îndreptate/ ondulate. Lasă-le să se răcească în forma dorită. Abia apoi ai putea să-ți treci degetele prin părul proaspăt coafat sau să îl piepteni.

8). EVITĂ SĂ FOLOSEȘTI ONDULATORUL ÎN FIECARE ZI. Pentru a păstra buclele proaspete peste noapte, încearcă ca înainte de culcare să le prinzi buchet cu un elastic in varful capului, pe modelul frezei palmier. Șuvițele prea grele sau sudoarea de pe ceafă fac buclele să se lase de la o zi la alta. Însă altfel stau lucrurile atunci când reușești să menajezi buclele astfel.

Sper să-ți prindă bine!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
5 comentarii despre "Cei 3 pași simpli ce definesc un păr sănătos."
  1. Buna Andreea! Imi spui te rog cum sa pregatesc cafeaua pentru parul brunet?! Te urmaresc cu drag!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.