Stiu, e Saptamana Mare, iar – in caz ca esti in post alimentar – n-as vrea sa te ispitesc cu retete de dulce.
Totusi, daca te gandesti cum sa inlocuiesti de pe masa de Paste clasicul cozonac ori obisnuita pasca… desertul aici de fata s-ar putea dovedi o varianta tare reusita.
Si atunci… m-am hotarat sa-ti scriu din timp, sa ai ragaz pana in weekend pentru cumparaturi si pregatiri.
Asadar, cheesecake cu banane.
Ingrediente:
– 800 g crema de branza
– 4 banane pentru compozitie
– inca 2 – 3 banane pentru decorarea prajiturii
– 200 g smantana pentru frisca
– 100 g zahar pudra
– 200 g biscuiti
– 200 g unt
– 16 g gelatina alimentara
– esenta de vanilie
– sucul de la 2 lamai
Mod de preparare:
1. Sfarama biscuitii – acestia se vor transforma rapid intr-un delicios blat pentru prajitura.
Sfat: Poti infasura biscuitii intr-un prosop si apoi ii poti zdrobi cu facaletul.
2. Topeste untul si adauga-l peste biscuitii sfaramati si amesteca compozitia pana cand acestia sunt complet umeziti.
3. Preseaza blatul de biscuiti cat mai uniform posibil intr-o forma de tort cu pereti detasabili.
4. Dizolva gelatina alimentara in 5 linguri de apa.
5. Bate bine smantana pentru frisca, de preferinta folosind un mixer (smantana pentru frisca trebuie sa fie musai proaspat scoasa de la frigider).
Testul suprem: intoarce vasul cu frisca cu susul in jos. Daca frisca nu cade… inseamna ca ai facut treaba buna.
6. Bate cu mixerul crema de branza, apoi adauga zaharul pudra si amesteca totul din nou.
7. Pune bananele la blender si marunteste-le pana cand vei obtine un piure de banane.
Pastreaza, totusi, cateva fructe proaspete pentru decor.
8. Stoarce lamaile si strecoara sucul.
9. Adauga piureul de banane, sucul de lamaie, frisca, esenta de vanilie si gelatina alimentara peste crema de branza, apoi mixeaza bine compozitia pana devine omogena.
10. Toarna crema de branza si banane in forma de tort (deasupra blatului de biscuti) si apoi lasa prajitura la congelator vreme de 2 ore, dupa care o poti muta la frigider.
11. Orneaza cheesecake-ul cu fructele ramase si serveste-te din prajitura cu masura, dar si cu zambetul de buze.
🙂
Timp de pregatire: 1 ora.
P.S.: Vestea si mai buna este ca poti sa inlocuiesti bananele cu fructele tale preferate.
Sau cu cele pe care le gasesti zilele acestea pe la piata, din pacate unele fructe sunt in extra-sezon (de pilda cele rosii sau de padure).
Eu am incercat deja si varianta de cheesecake cu capsuni, iar rezultatul a fost spectacol.
Pofta buna!
Arata delicios! Banuiesc ca e foarte gustoasa si racoritoare totodata, e o reteta pe care chiar o s-o incerc 😀 Sunt convinsa ca iubitului meu viitor sot o sa-i placa ideea 😀 si prajitura 😛
Deci, ti-ai luat inima in dinti?
Super! Arata bestial! E musai sa o incercam.
A primit multe laude… sper sa fie si pe gustul vostru.
Mmm, ce bine arata:) Tocmai am postat si eu o reteta cu un cheesecake cu oreo, dar voi incerca in curand reteta aceasta, arata prea bine sa o las sa-mi scape.
http://oanaeugenia.blogspot.ro
Observ ca acesti Oreo capata tot mai mult teren…
Mai fa cate o sedinta foto cu tine ca frumoasa mai esti sa mai dai cate o pata de culoare internetului. De ex. imi place mult poza de pe FB care trimite catre aceasta pagina.
M-am conformat, multumesc frumos! Si tot urmeaza…
Ce fel de branza ao folosit?
Mascarpone.
Cea mai buna varianta cred ca e cea de la Philadephia.
Zahar prea puțin, biscuiți prea putini, unt prea mult. În rest okish.
🙂