Poate nu se cade să vorbim despre bătături. Poate este un subiect tabu. Poate te întorci aici pe blog la categoria „Beauty” doar pentru a căuta machiaje sofisticate și tratamente cosmetice miraculoase.
Cu toate ca feeling-ul meu este ca nu-i așa…
În ultimii 9 ani ți-am propus mai degrabă soluții la îndemână pentru situații absolut obișnuite decât grozăvii nemaiîntâlnite, dacă îmi permiți licența pleonastică.
Și fiindcă în viața de zi cu zi picioarele noastre obosite au uneori bătături – la naiba!, am spus-o – m-am gândit să-ți dau un pont pe subiect, te-ar putea ajuta să scapi și de bătături și de chinurile aferente.
Am trecut dăunăzi pe la salon (la Totanji’s, pe Ion Pilat 1) și după o sesiune de manichiură – pedichiură am plecat de acolo cu unghiuțele bleu ciel și cu gândul acesta în cap.
Concret, lasă-mă să-ți vorbesc despre durerile asociate unei pedichiuri cu probleme, de exemplu. Dureri ce se datorează în mod frecvent bătăturilor (pe care le subestimăm și, deci, neglijăm) și nu neapărat unghiilor încarnate ori colțurilor buclucașe, pe care obișnuim să dăm vina și atunci când nu este cazul.
Atenție, bătăturile formate la limita unghiei (din pricina folosirii unor încălțări prea strâmte), nu sunt întotdeauna vizibile! Ceea ce, desigur, ar putea prelungi inutil chinurile.
Motiv pentru care vede lumina internetului articolul aici în cauză. Ei bine, la mintea cocoșului ori ba, bătăturile pot fi evidențiate imediat cu un strop de apă oxigenată turnat pe zona dureroasă.
Aceasta (apa oxigenata, zic, dezinfectant, înălbitor, antiseptic) umfla si albește instant bătătura, astfel încat aceasta poate fi reperata și îndepărtată rapid cu forfecuța, lăsând și durerea tot în urmă. Ușor, nu-i așa?
Cât despre proprietățile generale ale apei oxigenate (peroxid de hidrogen) și situațiile comune pentru utilizarea acesteia… au curs deja râuri de cerneală, nu cred că mai este cazul să detaliez.