Mi-a venit ideea sa scriu articolul acesta in timp ce trebaluiam prin bucatarie din dorinta de a-mi prepara o salata.
Nu stiu cum se face, dar abia acum am realizat ca al meu obicei din copilarie – promovat deja la rang de reflex – ti-ar putea prinde bine.
Asadar, astazi iti prezint un sfat facil de urmat la tine in gospodarie… unul de la bunica strigare.
[Sursa] foto.
Ea m-a invata ca – in mod ideal – verdeturile n-ar trebui nicicand tocate, ci pur si simplu rupte intre degete.
In felul acesta, evitand contactul cu metalul… legenda spune ca zarzavaturile isi vor pastra mult mai bine vitaminele, dar si restul proprietatilor.
Mai mult decat atat, am observat ca in ultima vreme fel de fel de bucatari de calibru pun si ei in practica recomandarea cea straveche, inclusiv in cadrul unor aparitii televizate.
Cu alte cuvinte, s-ar putea dovedi util sa incerci si tu sa frangi cu mainile goale frunzele de salata, loboda, patrunjel, leustean, marar, stevie ori spanac.
Cat despre urcizi… iti marturisesc ca la capitolul acesta am, totusi, cateva rezerve. A nu se incerca la dvs. acasa! 🙂
Dap, mare dreptate are bunica ta, verdeturile se rup cu mana, pentru a evita oxidarea acestora.
http://andreea-nutritie.blogspot.ro/
Felicitari pentru carte!
Da’ nici salata de urzici nu e chiar de incercat :))
Pai nu se aplica doar in momentul in care pregatesti salata.
Se aplica ori de cate ori consumi verdeturi.
si banuiesc ca nici mancarea de urzici n-o faci cu frunze intregi.
Si eu stiu acelasi lucru de cand eram mica, m-a invatat mama mea 🙂 niciodata nu tai verdeturile la salata ca sa isi pastreze proprietatile.
O solutie ar fi folosirea unui cutit de ceramica.