Nu ți-am dat de veste până acum, dar UNICA de Mai mă găsește pe copertă.
Una originală, realizată cu multă migală… la orizontală.
Așa cum te las să descoperi din video de making of.
Mai precis coperta 4… deconspirând secretele unui păr sănătos.
Și fiindcă sunt șanse mari să fi ajuns pe blogul meu în căutarea unor sfaturi de frumusețe, voi trunchia interviul din revistă, pentru a-ți sări și ție în ajutor cu câteva ponturi de îngrijire a părului.
- Bună, Andreea, trebuie să îți spun că părul tău arată minunat. Așa că hai zi-ne care este definiția ta pentru un păr frumos.
Înainte de toate, îți mulțumesc pentru compliment! Se spune că o femeie nu este niciodată fericită cu părul ei natural, dar să știi că eu conviețuiesc în armonie cu al meu. Pesemne de câțiva ani am învățat să-l îngrijesc așa cum trebuie, pentru a-l meține strălucitor, rezistent, hrănit în profunzime. Sănătos, într-un singur cuvânt.
De altfel, multe femei ar putea avea un păr sănătos, fără să arunce cu banii pe fereastră. Dar poate că încă nu-s conștiente de treaba aceasta sau nu-și aloca suficient timp pentru ele. Femeile care țin cont de ce mănâncă, au o rutină adecvată de curățare a șuvițelor și folosesc corect placa, ondulatorul sau chiar uscătorul de păr, s-au convins deja că minunile apăr și pe strada lor.
- Am obsevat că multe fete își doresc alt tip de păr: cele cu părul creț vor păr drept și invers, cele cu firul de păr subțire își doresc păr normal și tot așa. Tu ce tip de păr ai și cum „lucrezi’’ cu el?
Parcă am știut ce va urma… intuiția asta feminină, bat-o vina!
Părul meu natural este blond închis, drept și suficient de des, n-am ce-i zice! Dar firul este subțire, așa cum nu le-aș fi cerut ursitoarelor. Însă mai important de atât este că am învățat să-l tratez și să-l îngrijesc ca atare, folosind produse dedicate tipului meu de păr și având grijă să nu-l agresez peste măsură. Am acceptat, de exemplu, faptul că nu-s vreo norocoasă dintr-aceea căreia să-i reziste impecabil buclele de la o zi la alta. Și fiindcă evit să folosesc prea des coafarea la cald, îmi păstrez cârlionții peste noapte prinzându-i buchet cu un elastic de borcane în vârful capului. Până dimineață… Șuvițele prea grele sau sudoarea de pe ceafă fac buclele să se lase, mai ales dacă ai un păr drept cu fir subțire.
- Fiecare are anumite reguli atunci când vine vorba de îngrijirea și sănătatea părului. Ni le spui pe ale tale?
Acum am destule reguli legate de părul meu, cred că de la schimbarea prefixului în 3 mi se trage. Câteva dintre acestea intră deja la categoria tabieturi.
Concret, nu folosesc niciodată placa de păr sau ondulatorul pe părul ud sau umed și nici dacă în părul meu există urme de spumă, fixativ sau alte produse similare. Ridicate la temperaturi de aproape 200 de grade, acestea fierb și ard firul de păr, lăsând ca unica alternativă… foarfeca.
Apoi, nu-mi pieptăn niciodată părul imediat după ce intru de la frig la cald, pentru a nu-l electriza. Pasul următor electrizării este despicarea vârfurilor.
Și tot de teama ruperii șuvițelor, în sezonul rece, atunci când părul se deshidratează în exces, folosesc un balsam fără clătire. Ceea ce îți recomand și ție să încerci.
- Care este cel mai importat sfat pe care poti să-l împărtășești cu noi legat de îngrijirea părului?
Mi-ar plăcea ca toate sfaturile înșirate aici să se dovedească a fi utile cititoarelor voastre.
Iar dacă ar fi să mai adaug unul, aș începe mărturisindu-ți că aud frecvent doamne și domnișoare plângându-se de ritmul lent de creștere a părului lor. Motiv pentru care aleg să nu-și tundă vârfurile deja despicate, ce le și strică – de altfel – aspectul general.
Poate ar fi bine de știut că masajul scalpului stimulează creșterea părului, grăbind, deci, lungirea acestuia. Cu alte cuvinte, cu cât masajul din timpul șamponării este mai lung, cu atât mai bine.
*Te invit, desigur, să descoperi materialul integral în varianta printată.
Cu atât mai mult cu cât vei descoperi și ce rol are laptele în ritualul de îngrijire a părului.
Ai un par extraordinar!