A, B, C -ul auto – coafarii la domiciliu

Andreea-Ibacka-ondulator-conic-08Unele trucuri de frumusete imi par intr-atat de accesibile la prima vedere… incat de multe ori traiesc cu senzatia ca toata lumea le cunoaste si le pune deja in practica.

Chiar si asa, la o incursiune rapida printre cunoscuti bag de seama ca informatia imi este adesea foarte la indemana taman prin prisma meseriei pe care o fac, insa ea nu se propaga cu aceeasi viteza la toate nivelurile.

Motiv pentru care m-am decis sa scriu astazi articolul aici de fata.

Un text care desi nu reinventeaza apa calda, s-ar putea sa-ti prinda bine in demersurile tale de auto – coafare la domiciliu.

Andreea-Ibacka-ondulator-conic-10Cu atat mai mult cu cat sunt sanse mari ca si tu sa ai prin vistierie macar un ondulator sau vreo placa de par.

Colac peste pupaza, s-ar putea ca dintr-o permanenta graba sa fi ajuns la ordinea zilei sa nu-ti protejezi parul asa cum ar trebui.

Si sa-l expui pe nepusa masa la temperaturi de 150 – 200 grade Celsius, din dorinta de stilizare prin actiune termica, fireste.

De fapt, cea dintai si cea mai importanta dintre reguli este evitarea folosirii ondulatorului sau a placii de par pe parul ud sau inca usor jilav.

Cu alte cuvinte, inainte sa-i propui fie bucle, fie varfuri perfect intinse… usuca-ti parul cu multa rabdare, pana vei avea certitudinea ca l-ai secat si de ultima picatura.

Asadar, cu riscul sa ma repet: nu-ti fura singura caciula si zvanta-l cu stoicism, iti garantez ca vei trage ponoasele in caz contrar.

Si asta fiindca apa din firul de par ar putea ajunge brusc la temperaturi foarte ridicate, tranformandu-se in felul acesta in vapori si reusind sa deterioreze rapid structura firului.

Mai mult decat atat, este indicat sa nu folosesti gram de produs de stilizare inainte de ”tratamentul” cu fier incins (in speta fixativ, spuma, gel de par).

Produsele de tipul acesta au prostul obicei ca la temperaturi ridicate sa usuce dramatic firele de par.

Pe de alta parte, ai putea folosi fara emotii – chiar inainte de utilizarea ondulatorului sau a placii de par – un ulei de par hidratant (se aplica doar pe varfuri, niciodata la radacina).

Cat despre spray-urile si tratamentele pentru protectia termica a parului (disponibile in portofoliul fabricantilor de profil)… promit sa fac documentare serioasa pe subiect si sa revin cu cele mai notabile informatii.

Eventual si cu un studiu comparativ din seria Pros and Cons.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
12 comentarii despre "A, B, C -ul auto – coafarii la domiciliu"
  1. Sfaturi foarte utile,eu in urma cu 5 ani,foloseam foarte des placa de par,neavand rabdare sa-mi usuc parul bine,s-a ars foarte rau(aveam parul lung-lung)si ca atare a trebuie sa ma tund bob..asa ca fetelor mare atentie…Te pup Andreea,te urmaresc cu drag,te imbratisez!

  2. Andreea mare atentie!
    Uleiul hidratant nu se pune pe par decat la final! Din acelas considerent ca si fixativul si spuma! Se incinge in contact cu ondulatorul , si parul sufera!
    Cel mai indicat este sa folosim produse special concepute pt a fi folosite inainte de placa, ondulator! ! Atat!

    1. Culmea: pe langa faptul ca pe uleiul meu de par scrie ca ”se aplica pe parul umed sau uscat, apoi se coafeaza ca de obicei”… in toate saloanele in care am fost mi s-a aplicat intai uleiul de par.
      Dar nu te contrazic, o sa aprofundez problema.

    2. da, e f ciudat, uneori cand aplic putin ser sau ulei inai9nte de placa sau ondulator, iese un fum ciudat din el la atingerea cu placa si ma gandesc ca sigur nu-i benefic.
      Chiar nu stiu ce sa mai folosesc inainte sa bag placa in par….am senzatia ca parul oricum se va degrada de la placa.

  3. Indiferend daca se aplica un produs sau nu inainte de aceste procedee, parul sufera si se degradeaza. Ideal este sa apelam la aceste variante doar in momente de maxima necesitate(1 data pe luna). Indiferent de produs sau pretul acestuia nimic nu poate reda structura initiala a parului oricat ne-am dori. Restul sunt doar minciuni pe care ne place sa le credem.

    1. Zici bine, e indicat sa limitam stilizarea de felul acesta.
      Si, totusi, o data pe luna e cam rar… de asta recomand si variante alternative de stilizare (vezi bucle cu esarfa sau impletiturile).

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.