Asa pofta m-a luat aseara de ceva rapid de preparat si gustos din cale afara, ca n-am stat prea mult pe ganduri si am dat fuguta la supermarket-ul din coltul strazii.
Nici nu mi-am mai tras pe mine hainele alea bune de duminica, am plecat asa – in trening-ul de casa, imaginandu-ma inapoi de cum am iesit pe usa, asezata la masuta mea alba din bucatarie.
La aprozar… m-am napustit asupra unui buchetel proaspat de apio si l-am tarat acasa cat ai zice peste impreuna cu o bucatica de branza cu mucegai albastru [Roquefort, dupa numele de scena], o cutiuta de smantana pentru gatit si o legatura parfumata de marar.
Ce-ai iesit?
O simfonie de arome intr-un aperitiv numai bun de savurat sau de servit la musafiri, pentru impresionare.
Asadar, Apio cu sos Roquefort.
Ingrediente:
– apio (aceasta telina gourmet a zilelor noastre)
– branza cu mucegai albastru (Roquefort)
– smantana pentru gatit
– marar
– sare
Adauga intr-un ibric smantana pentru gatit si cateva cubulete de branza Roquefort.
Incalzeste-le la foc mediu, amestecand continuu, pana cand branza se topeste complet.
O sa dureze in jur de 1 minut.
Adauga in sos marar proaspat tocat si condimente dupa gust.
Apoi, spala bine leguma, tai-o in bucati de dimensiunea unui deget si serveste-o cu incredere ”rostogolita” prin sosul de branza cald sau rece (dupa preferinte).
Pofta buna!
[Sursa foto: Google].
A mancat si Cabral ?
Culmea, a mancat cu o pofta…
Wow! Felicitari!