Tzatziki de te lingi pe degete

Andreea Ibacka - salata tzatziki 09Daca ar fi sa fac un top al bucatariilor, Grecia ar fi cu siguranta undeva pe podium.

Nu de alta, dar ori de cate ori le calc pragul reusesc performanta sa ma intorc acasa ceva mai implinita… din toate punctele de vedere.

Si asta fiindca rezist cu greu tentatiei de a savura un gyros rumenit, o salata tzatziki, o branza haloumi ori o portie de midii in sos de vin.

Ori toate laolalta, asa cum se intampla din cand in cand, pe motiv de Haplea reloaded.

Astazi m-am trezit cu pofta de tzatziki.

Cat ai zice peste am sarit in bocanci si m-am infiintat la supermarket, de unde am revenit cu toate cele trebuincioase.

Respectiv iaurt (am folosit unul de tip grecesc, cu 10% grasime), castraveti, castraveti murati (productia mamei si a mamei soacre n-au primit inca vize de flotant), usturoi si marar.

Reteta e una foarte simpla, asa cum vei descoperi chiar din imagini.

In practica, e esential sa toci totul marunt.

Apoi se adauga sare si piper, dupa gust, si se serveste sub forma tartinabila.

Motiv pentru care iti recomand si o lipie calda.

Sau cateva chifle proaspete, eventual unele cu susan.

Stiu, varianta originala nu pomeneste de castraveciorii murati.

Pe incercate iti spun ca merita sa faci aroganta asta. 🙂

Pofta buna!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
6 comentarii despre "Tzatziki de te lingi pe degete"
  1. Varianta originala nu pomeneste castraveciorii murati dar contine otet… deci cam tot aia e 😀

  2. iaurt,castraveti,usturoi,ulei de masline,oregano,sare si putin otet.castravetii se spala si se dau pe razatoarea mare si ii lasi la scurs cam 15 minute,dai si usturoiul pe rezatoarea mare sau il pisezi cu sare ca la musdei.Apoi storci foarte bine castravetii si ii pui peste iaurt pui si usturoiul,ulei,oregano si sare dupa gust ,otetul asa si asa,leamesteci foarte bine si il dai la frigider cam 30 de minute.
    P.S. SA NU PUI USTUROI CA SA IL SIMPTI LA GUST ATUNCI CAND FACI COMPOZITIA,CA DUPA CELE 30 DE MINUTE CARE SE TINE LA FRIGIDER O SA FIE PREA PUTERNIC.
    POFTA BUNA!
    SI ASTEPT PAREREA,DAK ESTE BUN SAU NU

  3. Hey Andreea,

    Un super tips pe care eu il folosesc atunci cand fac tzatziki este un condiment specific lor, pe care il achizitionez de fiecare data cand ajung la ei in cantitati industriale. Este un praf special pentru tzatziki care ii da gustul acela autentic, mai mai ca ma simt in Grecia cand degust. Nu sunt in cunostinta de cauza, dar sigur se gaseste si pe la noi, desigur.. nu e ca la mama lui in Grecia !
    Pupici

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *