Bomboane din fulgi de cocos – reteta raw

Andreea97% dintre vitaminele si mineralele prezente in alimente se pierd atunci cand alegem sa le preparam termic la mai mult de 40 de grade Celsius.

Cam asa isi incep pledoaria sustinatorii dietei Raw.

Acum, departe de mine gandul de a ma transforma in lupul moralist.

Nici pomeneala sa fi renuntat eu insami la mancarea gatita, cu toate ca din vorba in vorba am constientizat o parte dintre avantajele dietei Raw.

Iar de la o vreme incoace fac tot posibilul sa echilibrez cumva balanta.

Motiv pentru care una dintre mesele mele zilnice consta in ”hrana vie”.

De ce?

1). Cruditatile sunt bogate in clorofila, iar aceasta ajuta la o mai buna oxigenare a organismului, asigurand astfel un mediul putin propice aparitiei de celule canceroase.

2). Hrana vie este bogata in fibre.

Iar acestea favorizeaza un tranzit intestinal sanatos si, deci, eliminarea toxinelor.

Rezultate vizibile: piele, par si unghii mai sanatoase.

3). Hrana vie are un continut ridicat de apa.

In felul acesta, senzatia de satietate se instaleaza mai repede decat in cazul mancarii gatite.

Ceea ce s-ar traduce printr-o mai usoara mentinere a greutatii.

4). Alimentele raw sunt usor de digerat, organismul conservandu-si in felul acesta o buna parte a energiei.

10. Bomboane fulgi de cocosSi daca tot te-am pus in tema, ce-ai zice de un desert raw: delicioasele bomboane din fulgi de cocos.

Ingrediente:

– fulgi de nuca de cocos, 200 grame;

– lapte condensat, 300 grame (nu dintr-acela pentru cafea, ci unul ceva mai gros… se gaseste in magazinele cu produse arabesti);

– migdale

Mod de preparare:

1). Toarna laptele condensat deasupra fungilor de nuca de cocos.

2). Omogenizeaza bine amestecul si apoi lasa-l sa se odihneasca vreme de 15 – 20 minute (suficient cat nuca de cocos sa absoarba bine tot laptele).

3). Modeleaza amestecul in palme sub forma de mingiute. Mie mi-au iesit unele king size. 🙂

4). Adauga o migdala in interiorul fiecarei mingiute de cocos si remodeleaza bomboana pana cand acoperi migdala in intregime.

5). Rostogoleste bomboanele prin fulgi uscati de cocos… pentru impresia artistica.

6). Ai si terminat, tot ce ti-a ramas este sa asezi bomboanele pe un platou, sa le lasi putin la frigider si sa-ti chemi in vizita toti prietenii.

Pofta buna!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
8 comentarii despre "Bomboane din fulgi de cocos – reteta raw"
  1. cu parere de rau, dar laptele condensat nu e deloc raw! e preparat termic, mai exact se fiebre lapte cu zahar pana se evapora toata apa din lapte, dar altfel, sunt convinsa ca bomboanele sunt delicioase!

    1. O sa fac documentare, suna logic ce spui. Inseamna ca m-au pacalit si pe mine alti asa-zisi practicanti Raw…
      Bomboanele sunt foarte bune, totusi.

    2. Upss, atat de delicioase sunt bomboanele inca pe langa ele ai mancat si un “i”:))

  2. Asa pofta mi-ai facut ca uite am mancat si eu un “t”, “incat” trebuia sa fie mai sus :))

  3. Lapte condensat se gaseste si in auchan marca proprie, tot asa la cutie conserva gen pate sau il puteti prepara chiar voi acasa. Bune bune bomboanele.

Leave a Reply to diana

Your email address will not be published. Required fields are marked *