Poate ca ai banuit ceva in tot acest rastimp… cu toate ca abia acum m-am hotarat s-o glasuiesc tare si raspicat.
Sunt adepta relatiilor de durata.
A celor construite in ani – caramida cu caramida – suficient de trainice cat sa se impotriveasca cu succes prognozelor cu averse.
A celor care nu palesc in fata tentatiei aduse de vreo noutate rasarita la orizont si nici nu se prafuiesc odata cu vremea… gratie amintirilor fel de fel ce le servesc drept postament.
Si o spun cu gandul la chestiuni de amor, prietenii ori deprinderi fel si chip.
Acum, daca tot am pomenit cuvantul ”deprinderi”, iti destainui ca au trecut mai bine de 10 ani de cand obisnuiesc sa beau ceai verde in mod frecvent.
Dimineata de dimineata, atunci cand raspund la e-mailuri, ori in acele dupa-amieze linistite cand reusesc sa ies cu fetele la o sueta.
Si mi-am facut deja un obicei din asta, indiferent ce-ar avea de carcotit scepticii.
Am facut-o pentru hidratare, placerea gustului, dar si pentru o dieta echilibrata pe baza de flavonoizi (compusi care se intalnesc si in citrice, ceapa si soia)… fara sa ma poticnesc la vederea vreunei sprancene ridicate.
Am trecut rapid peste preconceptia ca ceaiul este destinat celor bolnavi si am descoperit in bautura cu pricina un energizant naturist, dar si un aliat impotriva depozitelor de grasime din organism.
Unde mai pui ca taman ceaiul potoleste setea cum insasi apa cea de toate zilele nu reuseste s-o faca?
Cat despre ceaiurile reci si imbuteliate, studiile acreditate din ultimii ani, dar si proiectele pe care le-am dezvoltat alaturi de Lipton Ice Tea mi-au risipit pana si cea din urma amprenta de indoiala.
Pas cu pas, m-am convins ca ceaiul rece (Ice Tea) este pur si simplu versiunea racoritoare a ceaiului cald (obtinut din aceleasi frunze de ceai ca mult mai cunoscutul ”hot tea”, dar printr-un proces tehnologic diferit), iar reteta lui contine apa, extract de frunze de ceai (Camellia sinensis) si suc de fructe.
Iar un pahar de ceai rece are fix aceeasi concentratie de ceai pe care o regasim si intr-o cana de ceai cald, ori de cate ori realizam singuri infuzia.
In plus, Lipton Ice Tea contine cu aproximativ 40% mai putin zahar decat alte bauturi racoritoare (datorita indulcitorului natural folosit, indulcitor extras din planta stevia).
Si daca iti faceai griji in privinta aditivilor alimentari utilizati, afla ca nici la capitolul acesta lucrurile nu-s ingrijoratoare.
Bautura aceasta racoritoare este obtinuta si conservata exclusiv cu aportul acidului citric, citratului trisodic (corector de aciditate) si acidului ascorbic (vitamina C, cu rol antioxidant)… ingrediente necesare realizarii unei bauturi imbuteliate de tip ”ice tea”.
Mai mult decat atat, Lipton Ice Tea NU contine coloranti si nici conservanti artificiali, iar culoarea lui este data exclusiv de ceaiul din reteta.
Cat despre aromele folosite: ele sunt 100% naturale (adaugate in concentratie mica sau chiar absente din reteta), amestecate cu sucul de fructe ori cu fructele uscate din compozitia ceaiului.
Iar de esti curios care sunt tipurile de ceai folosite, te anunt ca Lipton Lemon, Lipton Peach si Lipton Raspberry contin ceai negru, in timp ce Lipton Green Tea & Green Tea Lemon contin ceai verde (indiferent daca vorbim despre variantele ”hot tea” sau ”ice tea”).
P.S.: Apropo, toate tipurile de ceai (verde, negru, oolong sau alb) provin din aceeasi planta, Camellia sinensis, tratata diferit de la un sortiment de ceai la altul.
Ce zici, surprins de informatii?
Eu, da, sunt surprisa pentru ca imi place mult Lipton cu lamaie si ma gandeam ca e imposibil sa nu contina el ceva coloranti pe acolo.
Promit sa va tin la curent.
Foarte dragut articol! Si eu ador ceaiul! Acum sunt la faza de ceai de ghimbir!
Foarte sanatos, am auzit. Dar banuiesc ca nu-i cel mai gustos, nu-i asa?
Mereu am avut impresia ca e plin de coloranti si indulcitori.Foarte bun articolul.
Cand beau suc, intotdeauna este Lipton Green Tea 🙂 am vazut ca in Spania trecusera deja la nivelul urmator al lucrurilor sanatoase si era indulcit cu extract de stevie
Si in Romania e la fel, in procent de 30% indulcit cu stevie.
impresia mea a fost aceeasi cu a Valentynei,nu am mai baut un suc sau ceai din comert de fooooarte mult timp.interesant articol
Multe informatii interesante, dar si adevarate?! Apa sigur e in ceai 🙂
Eu stiu #ceaminceai! Extract din frunze de ceai, arome naturala si nici urma de conservanti sau alte substante care sa nu fie naturale! Pupici
1.
si,eu,mas.bucura,sa,incerc,ceaiu.cu,mare.placere,toate,cele.bune,andreea
Chiar daca sunt o bautoare inraita de Lipton. Lemon (chiar) nu am stiut pana sa iti citesc articolul ce contine. Probabil ma temeam sa nu dau cu ochii peste prea multi coloranti, conservanti si ceva E-uri. Acum eu stiu #ceaminceai ! Apa, suc de fructe si extract din frunze de ceai ! 🙂
2.