Cum am ales pătuțul de bebeluș.

Pe perioada celor 9 luni de sarcină am tot primit sfaturi legate de viața cu bebe. De la mămici cu experiență, dar și de la entuziaști documentați sau creativi… au curs sfaturi cât cuprinde.

Am auzit, deci, că în primul lor an de viață, bebelușii nu petrec mult timp la ei în cameră.

Și, totuși, am decis să amenajez camera lui Namiko la nivelul nevoilor de acum: pătuț, comodă pentru înfășat, dulapior pentru hăinuțe, fotoliu pentru alăptare și o masă mare pe care să așez biberoanele, pompa electrică, încălzitorul (de biberoane), sterilizatorul, umidificatorul, nebulizatorul si alte minuni cu terminația „orul”. 🙂 Trăiască tehnologia!

Iar primul pas a fost alegerea pătuțului. 

Cu toate că Namiko doarme noaptea cu noi în pat (doar așa reușesc s-o supraveghez, s-o alăptez, dar să mai și dorm), reprizele de somn din timpul zilei se petrec musai la ea în pătuț, în camera ei. Acolo unde abia aștept să descopere un întreg univers care îi aparține.

Am vrut, în primul rând, un pătuț pe care să-l folosească pe termen lung. Și am fost bucuroasă să descopăr variantele de pătuț evolutiv de tipul „2 în 1” sau chiar „3 în 1”.

Acele modele la care salteaua poate fi poziționată la înălțimi diferite (potrivite etapelor de creștere ale copilului), iar lateralele sunt detașabile.

Acum, dacă tot am agreat că ne dorim un pătuț pe care să-l folosim câțiva ani buni, am căutat unul solid, de preferință din lemn masiv.

Și fiindcă după perioada wenghe a dat peste noi perioada albă, am adăugat în brief și culoarea pătuțului. Must have ALB, să fie ușor de mixat cu accentele colorate pe care le-am gândit pentru decorarea unei camere vesele. Dar am observat că același model este disponibil și pe alte două culori (stejar și negru, zis expresso).

Iar după ce am cotrobăit prin magazinele de profil (mai mult online), am ales un patuț frumușel de la Bebe Brands

Tutti Bambini îi zice producătorului cu origini britanice și nume italian (culmea).

Poate îi știai (sunt pe piață de zeci de ani), dar pentru mine este prima oară când iau mobilier de la ei.

Chiar și așa, la 3 luni de la achiziția pătuțului și după 2 luni de folosire (mi-am luat acest răgaz până să mă pun pe scris, pentru a vă povesti despre alegerea mea în cunoștință de cauză), aș spune că se cam pricep la mobilă.

Și nu mă refer aici doar la calitatea producției, ci și la alte detalii ce vorbesc despre ei. De pildă la partea legată de instrucțiunile pentru montaj. Extrem de ușor și intuitiv, mai ceva decât la celebrii suedezi.

Ca să-ți faci o idee, îți spun că fiecare tip de șurubel a sosit denumit cu A, B, C ș.a.m.d. și ambalat individual, pentru a nu se încurca cu restul de componente. Iar explicațiile tipărite vin cu desen și denumire precisă pentru fiecare componentă a fiecărei operațiuni în parte.

Concret, am ales un pătuț evolutiv 3 în 1, care se transformă dintr-un pătuț de bebe (reglabil pe 3 înălțimi) într-un pat junior (îndepărtând ambele laterale și poziționând salteaua la cel mai coborât nivel) și apoi într-o canapeluță simpatică (îndepărtând o laterală și poziționând salteaua, de asemenea, la cel mai coborât nivel).

Astfel, luând în calcul toate cele 3 variante de folosire, pătuțul poate fi utilizat fără griji până la 6 – 7 anișori (iar raportul calitate – preț este îmbucurător).

Apropo, un plus a fost și sertarul culisant poziționat în partea inferioară a pătuțului. Potrivit pentru depozitarea așternuturilor sau (în cazul nostru) a jucăriilor muzicale ce se pot atașa pe pătuț.

Cât despre dimensiuni, am mers pe un standard 60 x 120 cm. În principal cu gândul să găsesc cu ușurință saltea de pat (am optat pentru una din fibră de cocos și burete), cearceafuri, laterale pentru pătuț, husă impermeabilă de protecție pentru saltea.

Și fiindcă nu puteam să închei înainte să pomenesc design-ul… noi am pariat pe un model clasic, fără brizbrizuri (îi zice Katie White), care face pătuțul greu de pensionat demodat.

Acestea fiind spuse, somn ușurel, mămici și bebei!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
7 comentarii despre "Cum am ales pătuțul de bebeluș."
  1. Buna! Să-ți traiasca minunea! Voiam să zic ca și bebe al meu se bucura de același carusel muzical!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.