Geisha pentru o zi

13. Andreea Ibacka - Mancare asiaticaPrietenul Maru e originar din India.

Are o poveste de viata tare interesanta, provenind dintr-o familie mixta, jumatate kenyana, jumatate indiana.

De-a lungul vremii, a locuit pe trei continente diferite, a calatorit prin lume cat cuprinde si in ultimii ani a pus pe picioare afaceri de succes in Marea Britanie si Romania.

Cu toate acestea, niciodata nu l-am auzit vorbind despre ceva cu mai multa pasiune decat despre mancarea de acasa. Despre bucataria asiatica.

09. Andreea Ibacka - Mancare asiaticaDe fapt… as spune ca atat de convingator este atunci cand gateste, incat nicio dieta din lume, obicei vegetarian, tendinta raw sau de orice alta natura nu-i pot rezista.

Gateste si vorbeste despre mancare asiatica cu o inflacararea care te aseaza la masa indiferent cat esti de satul.

Fireste, ca orice impatimit intr-ale bucatariei, la el acasa si-a creat o armata de ustensile trebuincioase ritualului mesei.

Acum gateste pe un disc mare de otel si… cand te astepti sa fi adaugat deja toate ingredientele pe foc, mai scoate din sertar cate o punguta sigilata, in care pastreaza te miri ce condiment minune adus direct din Asia.

Vitasia_StiBi_37_WT2014La el acasa am invatat sa apreciem si noi mancarea asiatica, ba chiar am deprins cateva retete autentice, asa cum o sa observi din fotografii.

Tocmai de aceea, m-am bucurat atunci cand am auzit ca in luna iunie – mai precis din 9 Iunie – la Lidl incepe Saptamana Asiatica.

Asta fiindca timp de 7 zile, cele mai savuroase preparate traditionale din Thailanda, India, China si Japonia isi propun sa ne poarte intr-o calatorie culinara pe taramuri exotice.

Iar cu ocazia aceasta, m-am gandit sa te provoc din nou la concurs.

GeishaSpune-mi care e ingredientul/ alimentul tau preferat dintre cele intalnite uzual in bucataria asiatica si poti castiga o sedinta foto cum n-ai visat vreodata.

Una in cadrul careia cei mai buni profesionisti ne garanteaza – folosesc pluralul, pentru c-o sa te insotesc si eu in toata ”nebunia” asta – o transformare de zile mari.

O metamorfoza completa in Geisha cat ai zice peste, programata pentru saptamana viitoare.

O amintire speciala, pe viata.

Pentru inscrierea in concurs, iti poti alege preferatul dintre sofran, chimion, menta uscata, garam masala, curry, soia, urechi de lemn, turmeric, noodles, pasta wasabi, bambus, piper Sichuan, cardamon, lychee, lipie sau poti opta sa imbogatesti chiar tu lista de ingrediente cu o serie de propuneri personale.

Ai timp sa-mi scrii pana duminica seara, ora 23:59.

P.S.: Probabil nu tii socoteala, dar saptamana viitoare aniversez 3 ani de la casatorie.

Poate ma pripesc, dar sunt gata sa pun pariu ca al meu o sa asimileze demersul meu de transformare in Geisha vreunei fantezii cu iz exotic, cadou aniversar, eventual.

Oricum ar fi, abia astept sa-i vad fata atunci cand o sa intru pe usa aratand ca doamnele din asa zisele prime vederi 3D, duduile alea care iti faceau cu ochiul, in functie de unghiul din care priveai vederea.

GeishaLater update: Carmen, geisha facem din tine!!!

Deja ma intreb daca si tu oi fi tot blonda. 🙂

Ne vedem miercuri, pe 4 iunie, revin cu mai multe informatii pe e-mail.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
121 comentarii despre "Geisha pentru o zi"
  1. Sofran, clar! Il folosesc si in prajituri, este incredibil Trebuie sa incerci odata Tiramisu cu sofran. 🙂

  2. Arata foarte bine ce ati gatit!
    Atunci cand vine vorba de bucataria asiatica, nu rezist niciodata urechilor de lemn!

  3. Condimentul meu preferat este SOIA. Il folosesc aproape zilnic :). Chiar aseara, am gatit legume la wok cu soia, susan si pui. Mancarea asiatica preferata: furnici in copac cu deliciosii noodles.
    Legat de sedinta foto, cred ca as fi aproape o gheisa autentica, avand in vedere faptul ca am ochii migdalati(desi nu am radacini asiatice), iar unii prieteni ma striga Mica Chinezoaica.

  4. Hello! As incepe cu lemongrass-ul,care este in topul clasamentului. Il urmeaza indeaproape wassabi-ul,apoi bambusul,si urechile de lemn,turmericul,curry,cardamom-ul, lycheele si rambutanul sunt iarasi dementiale,si fructul dragonului,mangostina,mango ,pana si bananele alea mici ,asiatice,au un gust aparte!De ananas si nuca de cocos nu mai pomenesc….Cred ca sunt suficiente,mi s-a facut un dor de Asia de nestapanit,e continentul meu preferat,acolo am avut cele mai frumoase experiente culinare si vizuale,ca sa zic asa.Multumesc pt pontul cu Lidl,abia astept saptamana asiatica!Iar voi la 3 ani de la casatorie veti serba nunta de piele:) Deci,la multi ani frumosi inainte,plini de iubire si magie!

  5. Cardamom, chimion, sofran, menta uscata…insa cel care il ador si il folosesc la prajituri si mancare este cardamomul!

  6. Curry si ghimbirul il folosesc des la supa crema de morcov in stil indian :* :*

  7. Arata senzational ce ati pregatit si sunt sigura ca a fost si delicios. Ingredientele mele preferate in mancarea asiatica consta in noodles si pasta wasabi.:D

  8. Iamii..ce bine arata mancarea!! ingredientele preferate sunt noodles si turmeric 🙂 !! pupici

  9. Toti prietenii mei stiu ca mananc destul de picant [unii se-ntreaba daca-s ok si mai am papilele gustative si stomacul la locul lor dupa un episod de genul acesta :))]. Clar, ingredientele mele preferate-s cele iuti/picante ca wasabi, chilli, boiaua iute … si lista continua. Dar chilli e preferatul meu. 😀 Mi s-a spus ca eu nu manc mancare cu condimente, ci condimente cu mancare. :)) Mereu m-amuz pe tema asta.

  10. Sofranul,este preferatul meu,il folosesc si atunci canda tai,il pun direct pe rana ptr ca ma ajuta

  11. wasabi,sosul de stridii,sosul de Teriyaki

    p.s. multi ani fericiti impreuna cu sotul!!:)

  12. Este greu sa aleg unul, dar daca trebuie acela este sofranul. il foloseac atat la mancaruri cat si la pragituri.

  13. La multi ani, in primul rand! Cat despre condimente, in India am descoperit condimente despre care nici nu auzisem. Insa raman la ale mele: curry, sofran, urechi de lemn, lemongrasa, soia.

  14. Buna,
    Turmericul pulbere (curcuma),este unul dintre condimentele care poate sa fie folosit pentru realizarea multor preparate,de la tocane pana la sosurile dulci-picante. 🙂

  15. Mmmmm urechi de lemn , pasta wasabi si curry !
    La multi ani ! si multi inainte !:*

  16. garam masala!pui garam masala,o minunatie.cateodata chiar imi si iese….hehehehe.as prefera sa mananc unul gatit ca la mama lui acasa,nu improvizatiile mele.pozele de mai sus arata demential.probabil ca la gust sunt si mai si!

  17. Pasta wasabi. Este atat de “extreme” incat pur si simplu simt cum imi pompeaza inima sangele, cum imi amortesc papilele gustative si imi ia foc esofagul…dar cu toate astea creste adrenalina. Este cea mai buna, dar si bambusul care merge in combinatie cu puiul gatit in stil asiatic. Chiar au preparate gustoase si unice.

  18. curry,bambus si bineinteles nelipsitul sofran, desi mie toate mi se par bune cel mic e innebunit dupa preparatele asiatice

  19. Arata extraordinar tot ce ati gatit! Condimentul meu preferat din bucataria asiatica este sofranul!

  20. Un articol foarte interesant si un concurs frumos, in urma caruia poti trai o experienta de neuitat!

    La multi ani alaturi de Cabral! Sunteti minunati 🙂

    PS: Sofranul imi place mult!

  21. Eu ador turmericul! Mai nou adaug in aproape orice turmeric 🙂 E super bun si din cate am auzit este condimentul-medicament al anului 🙂

  22. Condimentele mele preferate din bucataria asiatica sunt Sosul de soia,Uleiul de susan ,Vinul din orez ,Sosul de stridii ,Otetul din orez ,Pastele din orez ,Pastele din Soia ,Ciupercile chinezesti –shiitake,Ciupercile urechi de lemn,Sarea chinezeasca ,Ghimbirul ,Orezul asiatic ,Pasta de chilli –din chilli, sare, usturoi, ghimbir,usor picanta.
    Cum mie imi place sa gatesc dulciuri in special, am gasit o reteta interesanta cu specific indian http://new1.dulce-de-iute.ro/2014/01/23/rasgulla/, iar pentru cei ce vor un fel de baza cu stil, mi-a atras atentia http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/bucataria-asiatica/savori-din-indonezia-creveti-cu-muguri-de-bambus-in-crema-de-nuca-de-cocos.html. Pofta buna!

  23. SOFRANULL…imi povesteste de Asia pe care n-am apucat s-o vad si-mi povesteste de perioada in care eram studenta in Spania si paella imi aducea aroma lui sub nas in fiecare duminica!

    1. Camelia, te astept cu drag la urmatorul concurs. De data aceasta te-ai inscris putin cam tarziu, in afara perioadei stabilite. Multumesc!

  24. Mancarea asiatica este una dintre cele mai gustoase si aromate. Si mie imi place la nebunie si ori de cate ori am ocazi aleg sa mananc un preparat asiatic!

Leave a Reply to Daniela

Your email address will not be published.