N-am stiut cum sa-i zic altfel salatei asteia, dar cred ca numele nici nu-i important. Mai ales ca nu-i cazul s-o trec in vreun meniu de restaurant.
Si oricum s-ar numi ea, important e mai ales faptul ca-i altfel decat ne imaginam in mod normal o salata.
Asta pentru ca la romani – in cea mai mare parte a timpului – salata inseamna o combinatie de rosii, castraveti, frunze verzi si ardei. Si poate ceapa.
Cu toate ca optiunile sunt mult mai multe.
Azi iti propun o reteta racoritoare si rapid de facut, o salata numai buna de mancat alaturi de un preparat picant, de exemplu.
Ingrediente:
2 gulii, 2 mere verzi, fenel, o portocala, ulei de masline, sare.
Mod de preparare:
Curata guliile de coaja si da-le pe razatoarea mare.
Taie cateva rondele de fenel si apoi taie rondelele in bucatele mici.
Stoarce sucul de la o portocala.
La sfarsit, rade merele – atentie, se oxideaza rapid – amesteca toate ingredientele intr-un bol si adauga deasupra putin ulei de masline si sare.
Stiu, atat guliile cat si fenelul nu-s niste legume foarte populare, dar eu zic ca merita sa diversificam meniul. E si pacat, daca tot se gasesc la supermarket fel de fel de fructe si legume. Care mai de care mai exotice sau care mai de care mai putin cunoscute publicului larg.
Daca te tenteaza reteta de azi, dar nu stii cu ce s-o consumi, iti spun ca noi am savurat-o cu o adana picanta. Asta-i un sortiment turcesc de carne tocata.
Apropo, reteta asta-i din portofoliul nasicului, stimabilul Fodor – carevasazica – dar reproducerea imi apartine si mi-am permis sa ti-o dezvalui inainte sa-si faca Fodorica blog de cooking, ca tare greu se mai mobilizeaza sa scrie.
Pofta buna!
Oooo mersi mersi! Tocmai am la ce sa ma gandesc timp de 3 ore pana mi se incheie programul!
Cu placere!
Sa te gandesti si langa ce o consumi :p
Yami, yami, yami mi s-a facut foame si pofta! Si eu am inceput sa caut retete de salate, dar e mai greu cu pusul in practica. Multumesc frumos pentru idee, sper sa o incerc.
Interesanta salata! Chiar o sa incerc si eu… sper sa fie la fel de gustoasa precum arata! 🙂
Pofta buna…fiind salata cred ca o poti servi cu orice mancare…yam yam…
Draga Monica asta este buna sa o servesti dupa mancare.
Andreea mai incantane cu retete de mancarica.Abea astept sa vad ce mai postezi.Te pop :*