25.000 lei pentru ‘al mai priceput bucatar

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-129Weekend-ul trecut am batut tara in lung si-n lat.

Am calatorit vreo 1500 km in 48 de ore pe ruta Bucuresti – Constanta – Bucuresti – Targu Secuiesc – Bucuresti – Constanta – Bucuresti.

Am avut fel de fel de filmari si evenimente in orasele cu pricina, asa ca n-a fost chip sa stau o secunda locului.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-35Am vazut, carevasazica, cum e sa fii in papucii vrajmasului Puya, odata plecat cu gasca in turneu.

Totusi, pe langa kilometri si-o poteca bine batatorita, weekend-ul trecut a insemnat provocare, distractie, prietenie si mancare buna.

Spun asta pentru ca asa cum poate ai vazut deja pe contul meu de Facebook, sambata dimineata am aterizat de pe malul marii direct pe ogorul cu cartofi de soi de la Covasna.

Am raspuns afirmativ provocarii Lay’s si am facut tot posibilul sa descopar numele retetelor secrete abia lansate.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-424Motiv pentru care m-am si aventurat intr-o sesiune intensiva de gatit, alaturi de coechipieri de nadejde:

– capitanul Cabral,

– Andreea Stan a.k.a. provinciala.ro,

– Madalin de la wineandknives.ro,

– Andi de la sabucatarim.ro,

– Razvan de la tvdece.ro.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-334Ne-am unit fortele, ne-am incordat muschii, ne-am suflecat manecile si am gatit… cat ne-au tinut bateriile, plitele si cuptoarele de la Electrolux.

Intr-un final, a iesit mare frumusete de ospat… gratie preparatelor noastre unul si unul.

 

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-224Chiar si asa:

– cu tot aportul de specialitate (si aici ma refer la Madalin si la Andi)

– cu toata dedicarea suedezului (pe care l-am vazut pentru prima oara la cratita, ascultandu-ne docil recomandarile si amestecand tacticos prin oale)

– cu toata carisma personala si dexteritatea in feliat/ tocat/ mixat (stiu, sunt modesta)

– incantatiile maestrului de ceremonii Nicolai si

– inspiratia divina (te vei convinge despre ce vorbesc imediat ce vei vedea locul faptei)

… te anunt cu regret in tastatura ca n-a fost chip sa le dam de cap retetelor misterioase.

Degeaba am facut noi brainstorming – cum ii zice englezul – si am iesit la inaintare cu bunatati de soi, in speta pui curry, pizza pepperoncini si supa de ceapa… juriul a tinut-o sus si tare ca n-am nimerit numele retetelor si cu asta basta.

Tot ce-am aflat a fost ca pizza noastra pepperoncini se apropie, totusi, de reteta secreta B, in timp ce ai lor cartofi frantuzesti (ma refer, desigur, la echipa lui Puya) se apropie de reteta secreta C.

Ceea ce poate fi – pana la urma – un punct de plecare.

Dar fiindca sunt sanse mari ca tu sa ai mai multa inspiratie in bucatarie decat am avut noi sambata, te anunt pe aceasta cale ca incepand din 15 Septembrie poti sa-ti incerci si tu norocul.

Retetelays.ro te asteapta sa ghicesti numele retetelor secrete si sa castigi unul dintre marile premii a cate 25.000 lei.

Cu alte cuvinte iti urez spor la gustat, la savurat si la ghicit!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
8 comentarii despre "25.000 lei pentru ‘al mai priceput bucatar"
  1. Foarte tare! Se vede ca sunteti plini de energie si stim cu toti ca adorati bucataria. Mai ales tu Andreea! Sa strabati atata drum cred ca a meritat. Sunteti cei mai tari . Va felicit din toata inima! Va pup! :*
    P.S Totul arata delicios! 😉

  2. Pizza:Blat:un pahar mediu apa minerala/sifon,un pahar mediu ulei,25 grame drojdie,un ou,sare si faina cat cuprinde. Coca nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare. Dupa ce se amesteca si iese coca dorita se tine la frigider 20 minute. Umplutura:sunca.carnaciori.masline.ciuperci.salam.se taie cubulete si se aseaza peste aluatul intins si pus in tava. Dupa se rade cascaval si deasupra checiap. Se baga la cuptorul pre incalzit si se incearca pana se face. Pofta buna

Leave a Reply to Anton Carmen

Your email address will not be published.