Apio cu sos Roquefort

apio_0Asa pofta m-a luat aseara de ceva rapid de preparat si gustos din cale afara, ca n-am stat prea mult pe ganduri si am dat fuguta la supermarket-ul din coltul strazii.

Nici nu mi-am mai tras pe mine hainele alea bune de duminica, am plecat asa – in trening-ul de casa, imaginandu-ma inapoi de cum am iesit pe usa, asezata la masuta mea alba din bucatarie.

La aprozar… m-am napustit asupra unui buchetel proaspat de apio si l-am tarat acasa cat ai zice peste impreuna cu o bucatica de branza cu mucegai albastru [Roquefort, dupa numele de scena], o cutiuta de smantana pentru gatit si o legatura parfumata de marar.

Ce-ai iesit?

O simfonie de arome intr-un aperitiv numai bun de savurat sau de servit la musafiri, pentru impresionare.

cheese-roquefortAsadar, Apio cu sos Roquefort.

Ingrediente:

– apio (aceasta telina gourmet a zilelor noastre)

– branza cu mucegai albastru (Roquefort)

– smantana pentru gatit

– marar

– sare

beneficii-telina-apioMod de preparare:

Adauga intr-un ibric smantana pentru gatit si cateva cubulete de branza Roquefort.

Incalzeste-le la foc mediu, amestecand continuu, pana cand branza se topeste complet.

O sa dureze in jur de 1 minut.

2_341_PALITOS-DE-APIO-Y-ROQUEFORTAdauga in sos marar proaspat tocat si condimente dupa gust.

Apoi, spala bine leguma, tai-o in bucati de dimensiunea unui deget si serveste-o cu incredere ”rostogolita” prin sosul de branza cald sau rece (dupa preferinte).

Pofta buna!

[Sursa foto: Google].

 

 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
4 comentarii despre "Apio cu sos Roquefort"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.