Batranetea la femei versus batranetea la barbati. Cine sa inteleaga pe cine?

Tinerete fara batraneteAm stabilit deja ca femeile si barbatii sunt genetic programati diferit.

Am mai scris pe tema asta si de fiecare data ne-am pus de acord ca noi, femeile, si ei, masculii feroce ai inimilor noastre, suntem adesea ca soarece si pisica.

Asa se intampla si cand vine vorba de batranete si de ale ei manifestarii comune.

Asta pentru ca indiferent de sex sau de statut social ne e deopotriva infiorator de teama sa nu imbatranim urat, ne e groaza sa nu fim inutili, ne e rusine ca n-o sa mai aratam la fel…

[Sursa] foto.

Si atunci… actionam sub impulsul inchipuitei crize a varstei mijlocii. Sau asa zisei crize mijlocii, nu stiu sa fi fost demonstrata stiintific.

Si daca tot fugim de-a noastra varsta – nu-i asa? – cel mai la indemana e sa ne refugiem in amintiri.

Asa ajungem sa ne dorim operatii estetice, fel de fel de seruri minune si alte artificii care sa ne intoarca in timp.

Traiasca industria cosmetica!

Adica asa ajungem noi, femeile, pentru ca ei, barbatii – ingeniosi cum nu s-a mai vazut – inteleg adesea sa-si caute tineretea in pustoiace enervant de tinere.

Si atunci cum sa ne inteleaga ei panicile si fricile primul fir de par alb cand ei abia atunci incep sa dea tarcoale facultatii, mandri ca niste curcani impaiati ca joaca in Liga Sub 21?

Cand noi ne facem griji de menopauza ei isi amintesc ca n-au copilarit suficient si atunci… na belea!

Cu alte cuvinte, barbatii nu inteleg deloc femeile cand vine vorba de ale noastre batraneti.

Dar si reciproca e valabila, recunosc. E greu sa ne intelegem fara decodor.

Partea buna e ca noi – femeile – nu trebuie sa ne lasam la mana lor cand vine vorba de intelegere.

Si asta fiindca priceputii de la ING au creat un pachet nou de asigurari de la ING cu target feminin, singurul de acest gen din Romania. Ii spune ING UNA si e un produs cu o componenta de protectie si una de investitii.

Partea de protectie acopera toate tipurile de cancer, iar partea de investitii – facultativa – poate aduce beneficii suplimentare. Gasesti aici mai multe informatii.

Cat despre cum poate fi inteleasa femeia, pentru ca da, exista o cale de convietuire in armonie… aici gasesti cateva tutoriale bune. Cuvintele sunt de prisos. :)

Apropo: mi-a promis ca scrie si domnul de abanos pe tema asta, dar el – vezi Doamne – ne spune sincer cum sta treaba cu batranetile la barbati. Si se jura ca n-o sa vorbeasca din experienta personala, cica doar anticipeaza bine viitorul.

Deci… cum imbatraneste femeia?

Si cum o ia pe campii barbatul dupa o anumita varsta? 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
10 comentarii despre "Batranetea la femei versus batranetea la barbati. Cine sa inteleaga pe cine?"
  1. Poti sta linistita! Am avut discutia asta si eu cu jumatatea mea. Si eu si “Domnul de abanos” cum il numesti tu am facut de toate pe care crezi ca am fi tentati sa le facem acum. Si ma refer la motocicleta, atv, you name it. In general la varsta la care zici tu ca o luam razna, barbatii, cel putin unii din ei, vor sa-si demonstreze ca mai pot! La mine si sunt sigur ca si Cabral e in aceeasi postura, nu mai e cazul sa demonstram. Am facut-o cand eram mai tineri. Ok se mai intampla accidente, vezi copacul pe drumul spre stana. Dar astea nu ca am vrea sa demonstram cuiva ceva. Parera mea! :)))

    1. Nu ne cunoastem. Eu l-am intalnit pe Cabral demuuult tare pe cand nu era pe sticla. Dar nu ne cunoastem. Citesc blogul lui si aveam un feeling ca asa e el. Dupa ce ti-am scris pe blog a postat si Cabral aproape acelasi lucru. :))))

  2. Pacat ca te lasi cumparata de tot felul de ;campanii’..e blog sau site de promovare?

  3. Draga Andreea ,am descoprit de curand blogul tau,desi te urmaresc de foarte mult timp la tv.Trebuie sa iti spun ca esti geniala,in cateva zile ti.am citit toate postarile.

    PS:Te pride extraordinar de bine rolul din “Ingeri pierduti”,esti amuzanta si frumoasa.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.