Cat de sincer poti sa fii in dormitor?

Nu doar un momentBla bla bla SEX, bla bla bla SEX…

Se spune ca in medie o femeie se gandeste la sex de 10 ori pe zi.

Asta in timp ce partenerul ei – mai ”ambitios” din fire – se gandeste la asta de vreo 19 ori in 24 de ore legate.

Sau cel putin asa ne raporteaza studiile.

Cu alte cuvinte… am putea declara cu fermitate ca subiectul este unul de interes capital.

Paradoxal, chiar si asa… m-as arunca sa sustin ca educatia sexuala ne lipseste cu desavarsire. Cel putin aici, in Romania.

Si ma grabesc s-o spun chiar in contextul in care majoritatea discutiilor par sa devieze cu usurinta inspre sex.

Insa multitudinea de glume ori apropouri cu conotatie vadita – predominant nesarate – nu fac altceva decat sa bata apa in piua.

In practica, ori de cate ori vine vorba de indrugat verzi si uscate pe studiu de caz, bag de seama ca barbatii deschid gura exclusiv ca sa se laude (si o fac printr-o risipa de termeni elogiosi), in timp ce femeile – pe de alta parte – abordeaza astfel de conversatii despre sex preponderent ca sa se vaite.

Fiindca asa-i configuratia de serie, programata sa jeleasca mult si des.

Beleaua e ca putina lume se trezeste vorbind cu scopul de a rezolva probleme de natura sexuala, iar majoritatea se limiteaza la a face curent povestind ”ceva” in tendinte.

Pentru ca – nu-i asa? – discutiile despre sex vor ramane pururea in tendinte.

Din pacate luate la bani marunti, conversatiile intime nu reusesc prea des sa treaca pragul discutiilor adolescentine, pastrand acelasi caracter de tip tabu cu care ne-am obisnuit.

Acum, fiindca nu toate cuplurile sunt lapte si miere ”la drum de seara” (ori zen si feng shui, daca preferi)… importanta unei abordari mature a problemelor de ordin sexual este colosala.

Degeaba ne mintim unii pe altii, prietenia si respectul nu tin loc de viata sexuala si nici nu compenseaza neajunsurile din dormitor.

Si te anunt franc ca n-am deschis intamplator discutia aceasta.

Mai degraba am facut-o pentru a dezbate cateva probleme de cuplu dintre cele mai… curabile.

Nu stiu daca esti sau nu la curent, dar campania de constientizare ”Momentul potrivit nu e doar un singur moment” isi propune sa semnaleze faptul ca unul din cinci barbati sufera de ejaculare precoce.

Ejaculare necontrolata… inainte de vreme (mai repede de 2 minute, asa cum ar spune unii).

Un diagnostic foarte raspandit, carevasazica, care refuza pacientilor de toate varstele dreptul la o viata sexuala normala, pentru care exista – totusi – tratament.

Informatie mai putin constientizata, din cate se vede.

Insa te anunt ca da, o medicatie si o terapie adecvate reusesc sa trateze ejacularea precoce, in timp ce sindromul nici nu dispare de la sine si nici nu se jeneaza din oficiu daca alegi sa nu vorbesti despre el.

Ba chiar isi face si mai tare simtita prezenta, odata ce contribuie la instalarea neincrederii in sine, complexelor de tot felul ori depresiilor.

Iar lucrurile sunt cu atat mai ingrijoratoare in conditiile in care – asa cum povesteam si mai devreme – femeile au tendinta de a ridiculiza problemele sexuale ale partenerilor lor, atat in prezenta cat si in lipsa lor.

Anuland in felul acesta orice aport moral adus ”bolnavului”, printr-o atitudine dezolanta pentru pacient (care de cele mai multe ori se inchide in sine, refuzand sa accepte adevarul si evitand contactul fizic de teama unui nou esec) si contraproductiva pentru cuplu.

Iar acum, in incheiere, in caz ca simptomatologia iti suna cunoscut, indraznesc sa-ti recomand o vizita la medicul urolog (pentru a descoperi daca cauzele sunt de ordin medical si pentru a solicita o prescriptie medicamentoasa), dar si la medicul psiholog, pentru a te descotorosi treptat de cateva fantasme din seria deceptiilor, traumelor ori frustarilor personale.

Cat despre o documentare amanuntita pe acest subiect, iti propun s-o faci pe nudoarunmoment.ro, o platforma dedicata pe care iti promit ca ai sa gasesti suficienta informatie de profil.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.