Cateva reguli simple pentru sprancene de concurs

Andreea-Ibacka-machiaj-BoleroInainte de toate… trebuie sa-ti spun ca povestea cu rolul sprancenelor in infatisarea unei femei mi-a dat mari batai de cap de-a lungul timpului.

Si asta fiindca o buna bucata de vreme nu le-am acordat mai deloc importanta cuvenita.

Mi se parea mai relevanta pentru frumusetea unei femei mentinerea curateniei tenului ori ajustarea curburii si lungimii genelor, de exemplu, decat un pensat corect.

Desigur, le auzeam pe femeile din jurul meu vorbind pe tema aceasta dar aveam senzatia ca-s doar ale batranetii griji inchipuite, asa ca le incadrasem undeva putin peste sectiunea de “baliverne”.

Totusi, altfel a inceput sa se puna problema in momentul in care m-am angajat in industria in care – din ratiuni plauzibile – imaginea e pusa undeva sus, pe-un piedestal.

Privind prin lentila unui obiectiv foto, ori cu acuratetea unei camere video high definition, dezbatand prin culise tot soiul de subiecte conexe si analizand fel de fel de cazuri aplicate… am inceput sa bag la cap sfaturile avizate ale specialistilor cu care am lucrat.

Nu de alta, dar nu-mi amintesc niciun Gica Contra care sa fi fost erou, asa ca am invatat sa deschid bine urechile.

Asa se face ca la capitolul sprancene, pot spune acum ca tin cont de cateva sfaturi facil de urmat, sfaturi pe care am decis sa ti le impartasesc si tie.

Banuiesc ca te-ar putea interesa subiectul…

Stai fara grija, n-am sa intru in detalii prea complicate.

N-am sa vorbesc de data aceasta despre forma, pe motiv ca aceasta depinde mult se fizionomia fiecareia.

Si nici de culoare, dupa aceleasi considerente…insa promit sa te lamuresc in ceea ce priveste lungimea corecta a sprancenelor.

Dar haide mai bine sa identificam impreuna punctele in care ar trebui sa inceapa si sa se termine sprancenele tale de concurs.

E simplu, nu-ti trebuie decat o pensula pentru machiaj prin preajma. Daca trasezi o linie imaginara cu ajutorul ei n-ai cum sa dai gres.

Colt interior spranceneOri un creion dermatograf alb, cu care sa si marchezi punctele, pentru o mai mare siguranta.

Asadar, coltul interior al sprancenei, cel aflat la baza nasului e super usor de reperat daca lipsesti pensula de nara, la fel ca in imaginea alaturata.

Colt exterior spranceneColtul exterior: el se gaseste in linie dreapta cu coltul extern al nasului si coltul extern al ochiului.

Desigur, tot ce depaseste punctele cu pricina trebuie indepartat. Sau tuns.

 

sprancene_perfecteCat despre cel mai inalt punct al sprancenei… il depistezi de regula undeva la 2/3 de baza.

Iar astfel, imediat ce trece de punctul maxim, spranceana se subtiaza cu grija si incepe sa coboare.

Acestea fiind spuse, sper sa-ti fie cu folos toate informatiile si, in felul acesta, sa ramana in peisaj tot mai putine “mirate” ori “incruntate” pe motiv de sprancene gresit conturate. 🙂

[Sursa] foto.

P.S.: Ti-as fi exemplificat toata povestea prin cateva poze cu mine dar – asa cum probabil stii – n-am ajuns acasa, sunt tot pe drumuri si e mai complicat cu sedintele foto de beauty.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
3 comentarii despre "Cateva reguli simple pentru sprancene de concurs"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.