Colegiul National Spiru Haret Bucuresti – 100 de ani

Liceul meu aniverseaza azi 100 de ani de existenta. 100 de ani de la primul clopotel, 100 de ani de la deschiderea primului catalog si 100 de ani de la prima recreatie in curtea din Strada Italiana.

Bine, lucrarile de modernizare ar putea contrazice asta, mai ales la prima vedere.

Acum e plin de termopane si gadget-uri de ultima generatie, dar asta-i semn bun.

Totusi, numeroasele promotii de absolventi sunt martori ai secolului ce-a trecut.

Grigore Moisil, Mircea Eliade, Constantin Noica, Ion Iliescu si mult altii… toti au trecut pe la Spiru. Si stiu asta pentru ca pana acum vreo 9 ani – cand am absolvit si eu liceul – ii omagiam la fiecare aniversare.

La fel – cred eu – ar merita omagiati si profesorii pe care i-am avut. Respectiv doamna Luiza Popescu – profesoara mea de limba romana.

Andreea pe holurile liceuluiApropo de aniversare, cu gandul la ea mi-am amintit si de poza asta, facuta la liceu acum vreo cateva luni, atunci cand am revenit pentru o filmare.

Iar holul asta – din cladirea veche, de la parter – imi aminteste de zilele “de serviciu pe scoala”. Zilele in care stateam cu Ioana la bancuta din poza, copiam de la colegi lectiile predate, sunam de iesire – cu cateva minute mai devreme, fireste – si apoi sunam de intrare – cu cateva minute mai tarziu, la cererea colegilor.

Dar fiindca acum sunt de mult batrana pentru activitati de genul asta, nici nu mai stiu care-i uzanta.

Ma gandesc ca pana in 2013 s-o fi inventat vreun sistem automat de declansare a clopotelului. Sau nu?

Era sa uita, daca si tu ai fost elev la Spiru si vrei sa petreci diseara alaturi de fosti colegi sau profesori dragi, iti spun ca dupa 20:30 e petrecere mare. Gasesti pe facebook toate detaliile.

Oricum, daca esti in situatia de mai sus probabil ai primit deja invitatie.

LA MULTI ANI, SPIRU!

Si la cat mai multe generatii de succes!

P.S.: Spun asta cu gandul si la verisoara mea, eleva in clasa a 9-a. 😛

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
4 comentarii despre "Colegiul National Spiru Haret Bucuresti – 100 de ani"
  1. Unele licee au sistem automat de declanşare a clopoţelului. Doar unele. E mai plăcut să se păstreze sistemul vechi 😀 Aşa l-am prins şi eu.
    Pupici!

  2. buna andreea….as vrea sa fac cunoascuta povestea nepoatei mele Anamaria(http://anamariadeaconu.wordpress.com/)….te rog asa cum l-am rugat si pe cabral daca se poate sa pui adresa site-ului pe blogul tau…probabil primiti zeci de cereri in fiecare zi…dar chiar aveam nevoie de ajutor…iti multumesc

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.