Colorarea temporară a părului. Cum se folosesc pigmenții pentru păr.

Sunt o conservatoare. Să începem cu asta.

Deși uneori tânjesc după o schimbare de look… de cele mai multe ori mă răzgândesc pe parcurs și nu îndrăznesc să merg până la capăt.

Așa cum s-ar fi întâmplat și zilele trecute, dacă nu eram pusă în fața faptului împlinit.

Ajunsă la salon pentru manichiură

… m-am trezit prinsă în ambuscadă. 🙂

Și cu toate că la vremea respectivă m-am văitat pe Instastory (mai mult pentru impresia artistică 😛), în sinea mea am avut toată încrederea.

În mâinile pricepute de la Totanji’s, dar și în produsele de calitate pe care știu că ei le folosesc.

Stai s-o iau ușor, să mă fac înțeleasă.

Le văzusem de multe ori pe fetele de la salon experimentând fel de fel de nuanțe superbe de păr (pagina lor de Instagram te va convinge). Superbe și temporare, argumentul perfect pentru o conservatoare ca mine, obținute cu diferiți pigmenți puri ultraconcentrați. Pigmenți ce pot fi folosiți atât pe părul natural, cât și pe cel vopsit sau alb. Și se pot adapta pe orice PH (le zice Alfaparf, în caz că te întrebai).

O procedură ce poate fi complet inofensivă pentru firul de păr, deoarece pigmenții aceștia se pot adăuga chiar și în șampon, balsam, fiole de tip tratament, mască de păr sau chiar în apa cu care îți clătești șuvițe, oferind rezultate intense într-o multitudine de tonalități.

Fiind la prima mea pigmentare și revenind la introducere (pentru că sunt o conservatoare) am ales o variantă discretă de colorare, diluând câteva picături minune în apă adăugată peste șampon.

Ceea ce s-ar traduce prin faptul că reflexele mele (piersică) vor ține vreme de câteva spălari (firul de păr a fost colorat doar la suprafață).

Bine, pentru un efect de durată, aceeași pigmenți se pot adăuga și în tratamentele cu cheratină (pentru intensificarea, îmbogățirea și corectarea culorii inițiale, fiind extrem de utili pentru neutralizarea galbenului nedorit, de exemplu), dar și în vopseaua de păr, bineînțeles. 

Culorile disponibile?

Foarte multe. Majoritatea pigmenților se folosesc ca atare, iar cele mai populare nuanțe sunt „Violet Ash”, „Rose Copper”, „Red”, „Orange”.

Însă pigmenții oferă și posibilități diverse de mixare (recomandate doar profesioniștilor).

Altfel, ar mai fi de spus că indiferent de procedura de aplicare aleasă, pigmenții în cauză aduc părului și un plus de strălucire.

Recomandarea mea: experimentează și tu pigmentarea temporară cu ocazia unui eveniment special din viața ta, dar nu încerca distracția aceasta la tine acasă!

Doar un specialist în colorarea părului știe care este cantitatea optimă de pigment ce trebuie folosită în amestec și poate decide timpul de acționare (în funcție de starea părului și de rezultatul dorit).

Foto: Kartal.ro.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
6 comentarii despre "Colorarea temporară a părului. Cum se folosesc pigmenții pentru păr."
  1. Frumoasa mea, dacă vrei o poveste hazlie (alcătuită din 3-4 propoziții scurte) de adormit copii, cu efect sigur și amuzantă pentru părinți sună-mă la 0740 104 526. Succes!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.