Tutorial de păr DIY: Coc nefinisat

Fără a avea pretenția că-s vreo hairstylist-ă pogorâtă printre semenii ei, am revenit cu o frizură de weekend (DoItYourself) ce te-ar putea coafa și pe tine, vorba aceea.

Cu atâtea filmări și ședințe foto la activ, plus atâtea mâini iscusite prin care am trecut în ultimii 12 ani, ceva – ceva tot trebuia să se lipească și de mine la capitolul stil personal. Oricâte mâini stângi aș fi avut…

Și pentru că nu reușesc să ajung la salon de fiecare dată când mă pregătesc pentru un eveniment sau vreo ședință foto, astăzi îți propun să te aranjezi și tu acasă alături de mine.

Ce zici de un coc nefinisat? Foarte în tendințe, potrivit atât pentru o ținută casual, cât și pentru una mai de două prune, cu toate că e rapid și ușor de realizat. Genul de coc cu care mamele noastre nu duceau nici gunoiul acum ceva vreme. Dar pe care eu îl ador.

1). Baza: Părul ondulat (ideal pentru a crea volum acestei coafuri).

Dacă ai părul ondulat de la mama natură, ne vedem la pasul următor.

De nu, bagă în priză ondulatorul și fă-ți de cap cu câteva bucle lejere pe vârf. Nu te omorî cu firea din dorința de a le realiza perfect. După cum spuneam, părul ondulat va fi doar temelia pe care vom construi această coafură.

2). Prinde-ți părul într-o coadă lejeră (folosește un elastic cât mai discret, poziționează coada mai sus sau mai jos, după cum preferi să arate cocul ce va să vie) și nu uita să scoți din strânsoare câteva șuvițe fruntașe care să-ți încadreze frumos chipul.

3). Răsucește-ți coada de cal după modelul prezentat aici.

4). Acum înfășoară-ți vârfurile codiței în jurul elasticului de păr, după cum se așează, fără vreun tipar anume.

5). Fixează părul cu 2 – 3 agrafe în nuanța ta.

6). Doi – trei stropi de fixativ ar trebui să limiteze numărul antenelor ce-ți definesc coafura. Așa cum insistam și mai devreme, vorbim despre un coc nefinisat. Deci este ok să prinzi bulgarii, dar ar trebui să te ferești de greci și de turci. 😛

Foto credit: Cabral.

Weekend de poveste!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
4 comentarii despre "Tutorial de păr DIY: Coc nefinisat"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.