De cele mai multe ori fac ce-mi place…

Iubesc bereaAcum vreo doua saptamani te provocam la un exercitiu de imaginatie.

O discutie din seria ”haideti sa dam in bobi” care sa ne lamureasca despre ce vorbesc barbatii cand ies la bere?

Si care sa ne domoleasca nitel temerile, totodata, de ce sa n-o spunem pe sleau?

Asa cum era de asteptat, n-am izbutit sa risipim toata ceata care pluteste in aer, pesemne pe motiv de autosugestie distructiva ori paranoia galopanta.

Noroc cu specialistii care nu-s nici la fel de sensibili si nici subiectivi cum am fost noi!

Intr-un final, ei au fost aceia care au dus la bun sfarsit un studiu calitativ realizat la initiativa Asociatiei Berarii Romaniei si au descalcit rand pe rand itele povestii cu potential de scandal.

Au deslusit despre ce vorbesc barbatii la bere – raspunzandu-mi la toate intrebarile – dar si despre ce vorbesc femeile la o bere ca fetele.

Au daramat bariere si idei preconcepute si au identificat numitori comuni.

Curios de rezultate? Iti spun deschis ca eu am fost…

Cu atat mai mult cu cat data trecuta cand ma spovedeam aici pe blog, m-a luat atat de tare flama incat ma batea gandul sa schimb pe furis yala de la intrare.

In primul rand iti spun ca discutiile femeilor si barbatilor iesiti la bere sunt mult mai apropiate ca arie de interes decat te-ai fi asteptat.

Stiu, te inteleg din priviri: universul tau este zguduit din temelii!

Pe scurt, nu exista discrepante majore intre subiectele de interes abordate, ci mai degraba diferente legate de nivelul de implicare si detaliere a discutiei.

In esenta, cele mai populare cinci chestiuni pe ordinea zilei sunt:

1. Rememorarea unor intamplari din trecut;

2. Planuri de viitor cu accent pe vacante;

3. Bani si locuri de munca;

4. Politica;

5. Intamplari recente.

Enumeratie ce s-ar putea traduce prin ridicarea ordinului de restrictie de participare impus femeilor pentru ”martea baietilor la o bere”.

Desigur, diferentele de stil dintre sexe se vor face pururea simtite la nivel de atmosfera si de ritual.

Femeile se dovedesc mult mai dezinhibate si mai naturale la o bere cu fetele decat o fac in viata de zi cu zi, reusind sa detalieze si sa despice firul in patru chiar si pe cele mai intime dintre teme.

Iar asta se intampla preponderent fiindca femeile sunt in general mai dispuse sa asculte, dar si sa dea sfaturi.

Barbatii, in schimb, se concentreaza mai degraba pe gesturi expresive si pe ritualul in sine (ei ciocnesc mult, se imbarbateaza, isi ureaza unul altuia, fluiera sau isi strang unul altuia mainile).

Apropo, cercetarea despre care iti povestesc face parte din campania ”Iubesc Berea” initiata de Asociatia Berarii Romaniei.

O campanie care-si propune sa promoveze un consum moderat si responsabil de bere – ca parte a unui stil de viata modern si activ – in cadrul unui demers initiat in premiera, ce se doreste a fi unul pe termen lung la nivel european.

Te las acum cu spotul video, sa-ti graiasca si el pe limba ta.

P.S.: Nu stiu daca erai sau nu constient de treaba asta, dar berea este printre putinele bauturi fabricate exclusiv din ingrediente naturale, cu un continut caloric scazut.

Ratiuni in baza carora se si gaseste atat de sus in topul preferintelor femeilor.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
4 comentarii despre "De cele mai multe ori fac ce-mi place…"
  1. Traiasca berea cu lamaie!! 😀 :)) Nu pot sa beau bere normala, pentru ca mi se pare foarte foarte amara, in schimb berea cu lamaie si cotinut de alcool scazut (Bergenbier si Ciuc) este preferata mea!

    1. Au aparut deja fel de fel de alte combinatii fructate, dar se pare ca tot varianta cu lamaie e castigatoare la puncte.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.