Diamonds are a girl’s best friend

Bijuteria Teilor – magazinul din Pitesti despre care va povesteam si aici – si-a deschis ieri primul Concept Store in cadrul unui hotel din oras.

Dar poate te intrebi cu ce-i un Concept Store mai cu mot decat un magazin obisnuit? Pentru ca toata lumea a inceput sa foloseasca termenul asta…

Nu-i mai cu mot, dar e diferit. Un concept store e un spatiu comercial in care gasesti produse diferite expuse impreuna, de la haine la magneti de frigider si pana la produse de machiaj. Tot aici poti sa servesti o cafea in timp ce-ti faci cumparaturile sau chiar sa citesti o carte atunci cand faci o pauza intre etajele aceluiasi magazin. Asta-i o explicatie bazica, in cuvintele mele. Dar sigur ai inteles ideea.

Nu va mai povestesc acum despre bijuteriile minunate pe care le gasiti si la ei pe site, dar, revenind la eveniment, va spun ca pentru mine a fost singura ocazie de a vedea un lingou de aur.

Nu numai ca l-am vazut, ba chiar am tinut in palma unul de 2 kilograme, despre care am aflat ulterior ca valoreaza in jur de 90.000 de euro. Cei mai stralucitori 90.000 pe care i-am vazut. 🙂

Esti curios sa afli cum se obtin lingourile de aur?

Eu eram tare curioasa si nu credeam c-o sa am vreodata ocazia sa vad asta pe viu. Si totusi… s-a intamplat ieri.

Hai sa-ti povestesc!

Bijuteriile vechi (lantisoare, inele, bratari) se topesc intr-un soi de cilindru rezistent la 1100 de grade Celsius. Asta e temperatura la care am vazut noi aurul topit.

Astfel incalzit, aurul e asemanator cu lava vulcanica. Sau cel putin asa as zice in prima faza, pentru ca lava vulcanica fierbinte am vazut doar la televizor si in poze. Si parca nici nu mi-as dori s-o vad indeaproape.

Apoi, aurul topit se toarna in matrita de lingou, iar deasupra se adauga rapid un soi de sare pentru stralucire, care cu siguranta nu-i natriu clor. Si se cufunda in apa pret de cateva secunde.

E fascinant cum dupa turnarea aurului lichid lingoul e gata in mai putin de-un minut. Si se raceste foarte repede. Doar incalzirea aparatului pana la 1100 de grade Celsius dureaza ceva mai mult, in jur de 1 ora.

Sper ca-am venit cu informatii noi si interesante, pe mine m-a captivat procedeul asta. Abia asteptam sa vi-l impartasesc si voua.

Iar astea-s pozele de la eveniment, desigur. Am fost impreuna cu Diana.

 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
6 comentarii despre "Diamonds are a girl’s best friend"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.