Dracula: Povestea nespusa

Dracula-Untold-WallpapersFara nicio aluzie la conationalii care ne zambesc increzatori la fiecare semafor si cu fiecare banner din oras, duminica trecuta am ajuns la mall pentru un film cu vampiri: ”Dracula Untold”.

S-a intamplat imediat dupa ce mi-am stampilat buletinul de vot, ce-i drept…. coincidenta sau nu.

hx0j05zrcxobh4ot8ot5Si spun asta mai cu seama fiindca de data aceasta am ajuns la cinema pe nepusa masa… fara niciun catel de usturoi in buzunar ori in stomac.

Alegerea – facuta mai degraba prin eliminare – n-as spune c-a fost una catastrofala, dar nici vreuna apoteotica.

Chiar si asa, ”Dracula: Povestea nespusa” pare mai degraba un film desprins din grila lui Disney Channel si adresat acelorasi telespectatori care prefera serialul Violetta.

Cu atat mai mult cu cat vorbeste mai putin despre istorie si mai mult despre legende urbane romantate.

Cat despre limbaj si coordonate GPS – daca tot a venit vorba – pot spune ca am imbratisat imediat conventia potrivit careia toata suflarea distribuita – cata frunza, cata iarba – vorbeste fluent limba engleza, dar am asteptat pana la genericul final cateva fraze pe romaneste.

Ceea ce nu mi-a fost dat sa aud, din pacate.

La fel cum n-am reperat nici vreun cadru de localizare autentic romanesc.

Revenind, totusi, la ai nostri protagonisti – in speta domnitorul, rubedeniile si un soi de Frankenstein neaos responsabil cu intriga filmului – nu pot sa nu remarc alegerile departamentului de Cast.

Respectiv un Tepes care trage de fiare – daca ar fi sa ne luam dupa patratelele de pe abdomen – ceva mai inalt decat era probabil originalul.

Un domnitor care prin a sa vointa de fier nu te lasa sa intelegi intru totul provocarea enorma la care este supus.

Un Tepes care aduce pe alocuri cu Batman si care cu ajutorul liliecilor iti lasa senzatia ca ii bate pe turci printr-un joc de strategie pe calculator.

Sarah-Gadon-Mirena-Dracula-UntoldSi o prima doamna frumoasa si sexy, pururea pregatita de lupta… mai cu seama stilistic, daca ar fi sa ne luam dupa decolteul ei adanc si atat de naucitor pentru dusmani.

Cat despre primul nascut – Radu cel Frumos, asa cum mi-l amintesc eu din cartile de istorie – indicatiile regizorale l-au facut sa raspunda la numele de ”Ingeras”.

La fel cum l-au facut si pe ”Tatal Vampirilor” sa repete obsesiv sintagma din Hunger Games: ”Let the games begin”.

Dar fiindca nu-mi propun sa fiu spoiler… te las de acum – de vei dori – sa te convingi cu ochii tai de potentialul lui ”Dracula: Povestea nespusa”.

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
3 comentarii despre "Dracula: Povestea nespusa"
 1. Tu ai fost finuță. A fost jalnic, dacă mă întrebi pe mine. L-am văzut și eu acum vreo 2-3 săptămâni la cinema, având mari speranțe. M-a frapat și pe mine faptul că nu am găsit o iotă de română, măcar așa stâlcită, cum se chinuie americanii prin alte filme și seriale. Cât despre coordonatele GPS, după capul lor pasul Tihuța și Mănăstirea Cozia sunt la o aruncătură de băț una de alta, faci distanța lejer, mergând pe jos, o noapte.
  Mi se pare de bun simț să te uiți pe o hartă, tu ca regizor sau scenarist, să fii măcar „pe-acolo”, nu la capete și regiuni diferite de țară.
  Cât despre Îngeraș, am râs cu lacrimi amare.
  :)) În fine, subiectul este oricum epuizat de mult, nu mă așteptam la o capodoperă, dar nici la o bătaie de joc. Măcar am aflat cum i-am bătut pe turci. Cu hoarde de lilieci. How cool is that?

 2. Bună,
  O doamne….am crezut ca sunt eu ciudata… Și ma gândeam ca poate imaginația mea este mult mai “avansata”… Și îmi doresc prea mult de la un film.
  M.am dus super entuziasmata la acest film… Nu mai fusesem de mult la cinema….și am zis ” asta merita!!! “…
  M.am distrat copios pe alocuri…dar am plecat total dezamăgită și am recomandat tuturor cunoscuților… ” no way, no how”…. (“no fucking way”…)
  Ma bucur foarte mult ca mai sunt și alte persoane care au aceeași părere ca și mine despre acest film…
  Un weekend plăcut 🙂

 3. Radu cel Frumos “primul nascut” a fost de fapt fratele mijlociu al lui Vlad cu care a crescut la turci si a ramas acolo desi sultanul ii eliberase.Fratele cel mai mic este ingropat de viu de catre boieri dupa ce Vlad senior este ucis.Frate care de altfel ii si succeda la domnie cu ajutorul sultanului Mehmet.Sotia lui Vlad chiar s-a aruncat de pe zidurile cetatii Poenari atunci cand turcii au inconjurat cetatea.Gurile rele spun ca Raducu si Sultanul se intelegeau cam prea bine.Cat despre film’ …e ok daca nu ai asteptari de promovare a Romaniei si a istoriei si il iei exact cum s-a dorit a fi, doar o fictiune.Viata lui Vladislav al 3 lea “Tepes” e dramatica.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.