Fum alb

Papa Francisc IHabemus papam!

Pe cosul Capelei Sixtine a iesit fum alb.

S-a intamplat aseara  la 20:06, ora Romaniei, atunci cand cei 115 cardinali de la Vatican au cazut de acord – dupa 5 votari consecutive – si l-au ales pe cel de-al 266-lea Suveran Pontif.

Jorje Mario Bergoglio, un cardinal argentinian de 76 de ani, este primulul Papa din afara Europei.

Iar numele ales de el pentru anii de papalitate este Papa Francisc I. Asa se va prezenta de acum inainte in fata crestinilor din toate colturile lumii, si nu numai.

Trebuie insa sa recunosc ca imaginile de ieri din piata San Pietro din Vatican mi-au adus aminte de 1999. Anul in care Romania l-a primit in vizita pe Papa Ioan Paul al II-lea.

Iar in scurta sa sedere la Bucuresti, eu am avut imensa bucurie de a-l vedea de la doar cativa metri. Vreo 5 sa fi fost intre mine si papa-mobilului Preafericirii sale.

Asta fiindca m-a dus bunica mea de mana sa-l intalnesc. Si cum a facut ea programul, am ajuns tare devreme si-am prins loc in primul rand inapoia cordonului de forte de ordin.

Ba chiar i-am facut si cu mana lui Papa Ioan Paul si el mi-a raspuns. Mie si tuturor celor prezenti la Izvor pentru a-l vedea indeaproape si pentru a-i simti harul.

Nu mai stiu acum daca-am plecat de acolo cu mai multa credinta decat aveam deja, dar imi amintesc sigur ca am plecat cu un zambet larg. Pe chip si in suflet.

Si fiindca nu stiu cum se ureaza in situatii ca cea de fata, o sa spun simplu ca mi-ar placea ca Papa Francisc I sa conduca frumos Biserica Catolica multi ani de acum incolo.

P.S.: Poate ar fi trebuit sa folosesc litere mari la inceput de prenume, nu stiu clar care-s uzantele. Dar cred ca nu asta e discutia acum.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
4 comentarii despre "Fum alb"
  1. Draga Andreea te felicit pentru frumoasele tale ganduri. Putini sunt aceia care ar scrie asa cum ai scris tu. Imi esti tare draga. Urmaresc pentru a doua oara Inima de tigan si sper ca dupa terminarea serialului Inima de tigan, postul Acasa Tv sa dea si in reluare Regina. Te pup si multa bafta in ceea ce vrei tu sa faci.

  2. Eram chiar in Piazza S.Pietro cand a iesit fumul alb si cu cateva ore inainte vizitasem tot ce inseamna Vatican! Se pare ca i-am purtat noroc noului papa 😛

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.