Gala FONPC (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil)

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a organizat in perioada noiembrie – decembrie 2011 un concurs de desene si afise adresat copiilor din intreaga Romanie. Tema – drepturile copilului.

Evenimentul face parte din proiectul „Pentru cucerirea drepturilor noastre – Festivalul Drepturilor Copilului”, implementat de FONPC alaturi de UNICEF România, Ambasada Franţei, Delegaţia Wallonie – Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada Elveţiei, Fundaţia Parada şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Francez din Bucureşti.

Nici partenerii media si sponsorii nu au ramas indiferenti si s-au alaturat prompt proiectului.

Luni 5 decembrie, in ajun de Mos Nicolae, a avut loc festivitatea de premiere a concursului. Iar Teatrul de Comedie din Bucuresti s-a dovedit a fi neincapator pentru cei 450 de copii dornici sa asiste la spectacol.

Am avut onoarea de a fi si eu prezenta, in calitate de prezentatoare a evenimentului. Va marturisesc ca talentul, ambitia si entuziasmul acestor copii m-au impresionat profund. Si m-au incarcat cu energie, cu toate ca raceala neiertatoare se instalase usor-usor in organismul meu.

9 copii talentati au fost alesi castigatori si au fost premiati, insa pana la final, Mosul a sosit la Comedie pentru toata lumea. 450 de copii din școli de stat sau private, dar si copii din centre de plasament sau copii hipoacuzici au primit luni darurile Mosului.

Nici momentele artistice nu au lipsit din program. Am urmarit alaturi de prichindei premiera piesei de teatru „Pentru Cucerirea Drepturilor Noastre”, am ascultat recitalui Almei Boiangiu si am dansat pe ritmuri tiganesti alaturi de trupa de dans Magic.

Iar in incheiere, copiii au avut ocazia de a cunoaște trupa Blockbusters Crew. Paul Paduraru – partenerul meu de dans de la “Dansez pentru tine” – a venit alaturi de trupa sa pentru a le oferi copiilor un spectacol exploziv.

Blockbusters au dansat de s-a cutremurat scena, iar cei din sala au stat cu sufletul la gura pana la sfarsit.
I-am vazut pe cei mici cu vibrau la fiecare schimbare de ritm, i-am simtit cat de intens traiau orice saritura mai periculoasa si cel mai important, am realizat cat de bucurosi ar fi sa danseze pe scena, alaturi de trupa.

Asa ca am invitat “cativa” voluntari pentru o mica lectie de dans. Cativa? Si-au dorit toti 🙂
Ce a iesit? O distractie pe cinste, despre care piticii astia talentati probabil mai povestesc si azi.

Bravo!
Sunt fericita ca exista astfel de evenimente, sunt mandra ca sunt promovate adevaratele valori, ma bucur ca arta starneste interesul copiilor si va multumesc pentru ca mi-ati dat ocazia sa fac parte dintr-un proiect atat de frumos.

Va las sa vedeti pozele pentru a intelege mai bine ce s-a intamplat luni.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
8 comentarii despre "Gala FONPC (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil)"
  1. Iti sta bine printre atatia copii 🙂
    Ma bucur ca Paul a fost prezent la acest concurs, sunt sigura ca a facut un spectacol minunat.
    Sanatate si voie buna tuturor! Andreea, te pup;)

  2. Foarte frumos…5 decembrie este si ziua internationala a voluntariatului deci si mai frumos. Felicitari

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.