Ghid de supraviețuire pentru proaspete mămici: Cum se face băița bebelușului.

Deschid astăzi un nou capitol video aici pe blog.

I-am spus generic „Ghid de supraviețuire pentru proaspete mămici”, dar mi-ar plăcea să sesizezi doza de umor și autoironie din titlu.

Cât despre primul episod, acesta este dedicat băiței bebelușului.

Această operațiune în esență banală, dar care le dă bătăi de cap viitoarelor mămici la primul bebe (bănuiesc eu). Pentru că cel puțin la prima vedere, la nivel de intenție, băița bebelușului sună a rocket science cu potențial exploziv.

Pesemne din cauza fricii de nou, a lipsei de experiență, a fragilității aparente a unui nou născut.

Îmi amintesc că înainte să nasc și eu aveam senzația că nu mă voi descurca singură așa cum trebuie. Nici la capitolul acesta, nici în altele. Că m-aș fi putut naște mai descurcăreață, că m-aș fi putut documenta mai mult ș.a.m.d.

Și, totuși, băița bebelușului nu e mare brânză. Și dacă n-o rezolvi intuitiv, măcar după ce-ți arată cineva cum se face să te mai relaxezi.

Motivul principal pentru care am filmat acest video. M-am gândit că, asemenea mie, există și alte viitoare mămici temătoare că în primele zile de viață ale celor dintâi născuți ar putea „să-și strice” copiii în timp ce le fac băiță.

Cu alte cuvinte, dacă nu ai vreo mamă, vreo soacră ori vreo prietenă prin preajmă (care să-ți facă instructajul și să te convingă să te relaxezi), sper ca măcar acest video s-o facă.

By the way, am inclus în video și lista întreagă cu necesarul pentru băița bebelușului, astfel încât viața ta de proaspătă mămică să fie cât mai ușoară cu putință. O treci tu în revistă (lista, zic) și hotărăști de ce ai nevoie.

PLAY!

Acum, dacă măcar o fărâmă din presiunea de pe umerii tăi a dispărut, eu mă declar mulțumită!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
7 comentarii despre "Ghid de supraviețuire pentru proaspete mămici: Cum se face băița bebelușului."
  1. Cădița cu suport, termometru, șamponel…le-am bifat și eu pe toate;)
    Băița m-a speriat puțin la început, dar încet-încet, i-am învățat preferințele bebelușului meu și acum băița e momentul preferat al zilei.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.