Hermesu-i pretentios…

De cand cu duelul Lay’s dintre fermecatul de abanos si cantautorul Puya si odata cu provocarea fermierilor Lay’s cunostintele mele generale legate de agricultura s-au imbogatit substantial.

Intr-atat incat bunicul meu – directorul Ministerului Agriculturii de alta data – e acum mandru de mine si de priceperea de care dau dovada intr-ale recoltei.

Ba mai mult, la ultima testare l-am dat pe spate atunci cand i-am povestit de toate soiurile de cartof de pe la noi. Ma stia tocilara, dar niciodata pana acum pasionata de agricultura.

Evident, dintre toate soiurile cunoscute tot Hermesul e cel mai cel. Si nu doar cu numele.

Apropo, Hermes e soiul din care se obtin cipsurile Lay’s din cartofi naturali. Un soi gustos, de culoare deschisa, cu continut crescut de zahar.

Si fiindca zilele trecute am vrut sa le demonstrez tuturor cat sunt de pregatita si de determinata sa recoltez cei mai grozavi cartofi, m-am prezentat la tarla cu toate ustensilele necesare.

Manusi, salopeta, lopata – dupa cum ai putut observa deja – si o poseta. Una Hermes wannabe, sa se odihneasca hermesii originali in dansa fara stres.

Sa n-aiba motiv sa se vaite mai apoi ca “i-am adus la capitala ca pe sacii de cartofi”, in rafie, vorba aceea…

Pana la urma si numele lor impune respect.

Ce-a iesit la recoltare? 

Te las sa vezi cu ochii tai.

Foto: Dragos Asaftei.

Sper ca-ti place metoda mea.

Daca vrei, poti s-o imprumuti. Nu-ti cer drepturi de autor… 🙂

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
6 comentarii despre "Hermesu-i pretentios…"
 1. Buna Andreea,

  Stiu ca ceea ce te intreb acu nu are nicio legatura cu gustosii cartofiori, insa as vrea sa te intreb cum ti-ai ales verighetele? De unde le-ai cumparat si cum arata ale voastre…. nu gasesc nimic 🙁 ca sa sa imi placa.

  Ms de ajutor!

 2. De acord!Un cartof de calitate nu poate fi transportat oricum.Oare exista pe piata chips-urile astea transportate in gentuta ta?
  Cred ca trebuie sa te gandesti la o afacere in genul.
  Chips-urile facute din cartofii transportati de Andreea!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.