Iarta-ma, Alex!

Am putea vorbi mult si bine pe tema locurilor de parcare din Bucuresti.

La fel si despre celebrii parcangii din oras.

Dar de ce sa ne stricam feng-shui-ul?

Mai bine va spun o poveste draguta pe aceeasi tema.

Acum cateva seri am iesit in oras. La volan, ca de fiecare data. Si am ajuns la locul potrivit, am dat clasicele 3 ture in cautarea unui loc de parcare, iar intr-un final l-am gasit.

Am verificat daca pe locul de parcare exista vreo placuta, semn ca e loc repartizat de Primarie si… nimic. Locul ochit de mine era liber de obligatii si numai bun de ocupat.

Insa era blocat de o ladita de plastic.

Suna cunoscut, nu-i asa?

Totusi, cu constiinta curata, pentru ca nu ocupam in mod abuziv un loc de parcare platit, am coborat din masina sa mut ladita, pentru a putea mai apoi sa-mi parchez masina.

In mai putin de 2 secunde m-am trezit langa mine cu un barbat aparut parca de nicaieri. Intrigat nevoie mare cum imi permit sa parchez pe locul lui Alex?

Care Alex, am intrebat, dupa ce am mai verificat inca o data daca locul are ceva marcaje.

Alex, mi s-a raspuns pe un ton deranjat de parca raspunsul era 100% evident.

Dar eu – insistenta cum ma stiti – am mai intrebat inca o data.

Totusi, despre care Alex vorbim?

Alex, domnisoara! Nu stiti ca el parcheaza mereu aici?

Nu, nu stiu si nici pe Alex nu cred ca-l cunosc, i-am spus pentru a 3a oara.

Nu-l stiti? Cum sa nu-l stiti? E Alex cu S-ul, don’soara. Dar las’, ca va intelegeti voi, mi-a spus.

Aha, deci Alex cu S-ul e un personaj pe Bulevardul Decebal. Scuze, n-am stiut.

Din seria Nicusor cu Carrera, Nelu cu Continental si Costel cu AMG-ul…

Sa inteleg ca masinile scumpe fac legea in parcarile din oras?

Oricum, aveti grija pe unde parcati, sa nu dati de vreun Alex recalcitrant cu vreun S care se crede din oficiu titular de contract pe locul vostru de parcare!

Eu am avut noroc de data asta, Alex cu S-ul n-a venit acasa cat timp i-am “imprumutat” locul de parcare.

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
12 comentarii despre "Iarta-ma, Alex!"
 1. Ce porcarie mai e si cu locurile astea de parcare, acum nu mai are voie omul sa parcheze unde vede loc liber!.. de parca o cumparat el locul de parcare!

 2. M-am confruntat de atatea ori cu astfel de situatii, incat deja eram scarbita pana la refuz. Eu mai auzeam si alta “placa”, nu stiu daca tie ti-au zis-o p-asta: “Nu parcati acolo, don’sora, ca se ridica masinile”. Prima data am crezut si am parcat in alta parte. Insa am vazut ca de fapt tineau locurile ocupate pentru cei cu masinile scumpe pentru ca, deh, aia le dadeau bani, eu nu. Asa ca am invatat sa ii ignor si sa parchez unde gasesc un loc liber (si care nu a fost cumparat de la primarie, bineinteles).
  Aglomeratia, hotia si intamplarile precum cea povestita de tine sunt o parte din lucrurile care nu-mi lipsesc la Romania. Iar cand citesc astfel de intamplari ma bucur si mai mult ca am plecat din tara si am ales sa traiesc in Occident.
  Te pup,
  Ana

 3. uh! Greu cu locurile de parcare! Si eu am aproape in fiecare seara aceeasi problema cu locurile de parcare nemarcate. La un moment dat mi s-a spus “Nu e marcat, nu e platit, dar noi stim, ca suntem vecini”. A fost inutil sa mai spun ca vecina sunt si eu… doar eram femeie, n-aveam nicio sansa! 🙂

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.