Kitcheniste din toate colturile… uniti-va!

kitchenista-2-cover-800De mi-ai vizitat daunazi blogul, pesemne stii ca am discutat recent despre conditiile ideale de pastrare a cosmeticelor cu potential sporit de alterare.

Cu alte cuvinte… am facut inventarul produselor numai bune de strecurat la rece si am vorbit despre importanta reala de a le rezerva acestora un raft in frigider… chiar cu riscul de a le repera apoi dintre borcanele de muraturi si sosuri hipercalorice.

Purtand totusi discutia inspre nivelul urmator, tin mortis sa te pun la curent cu altfel de descoperiri… toate pe aceeasi tema.

Din una in alta am dat recent peste un studiu (unul realizat in 2014 de catre Samsung, cu sprijinul Kantar Media) pe care pur si simplu trebuie sa ti-l prezint.

Nu de alta, dar mie mi-a zguduit din temelii propriul crez.

Te pun pe aceasta cale in garda… sunt sanse sa patesti la fel! 🙂

KitchenistaCu atat mai mult cu cat 22 de milioane de femei din Europa s-au alaturat deja curentului, alegand sa-si depoziteze cosmeticele, alaturi de – atentie! – alte cateva obiecte vestimentare… la frigider.

Mai precis:

Una din cinci femei din Polonia, Germania, Franta, Italia, Marea Britanie (acestea sunt tarile in care a fost realizat sondajul pana in prezent) se preocupa intens de aspectul placut si prospetimea hainelor si cosmeticelor din dotare, pe care le si inghesuie cu simt al raspunderii in frigider, ingrosand in felul acesta randurile asa – ziselor „kitcheniste”.

Carevasazica, avem de-a face cu o tagma noua: divele de Europa cu indeletniciri ca cele de mai sus, cunoscute de acum inainte drept „kitcheniste” in toata regula.

Desigur, o parte din avantajele adeptelor sunt evidente pentru toata lumea:

– Eficienta in combaterea moliilor, depozitarea la rece dovedindu-se din acest punct de vedere cea mai precauta metoda dintre toate;

– Mai mult decat atat, racoarea pare sa mentina cel mai bine forma hainelor, sa pastreze textura pufoasa si sa preintampine fenomene nedorite precum scamosarea ori destramarea tesaturilor.

Cealalta parte – a avantajelor, zic – ramane, totusi, notorie doar cunoscatoarelor.

Samsung-Research-Identifies-A-New-Type-of-Savvy-Domestic-Goddess-The-KitchenistaChiar si asa, personal ma declar surprinsa de tratamentul preferential al straielor mai cu mot din garderoba!

Iar de te intrebi care sunt acele vesmanturile indeajuns de privilegiate incat sa-si merita cu prisosinta locul la racoare… iti spun ca textilele din angora si casmir conduc detasat in clasament.

Acestora li se adauga branturile pentru pantofi, care ajung sa castige si ele tot mai mult teren in fata legumelor si fructelor out of fashion pe care reusesc sa le izgoneasca incet incet din frigider.

Sursa foto: Google.

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
6 comentarii despre "Kitcheniste din toate colturile… uniti-va!"
  1. Eu inca va scriu de la caldura, din Africa de Sud. 🙂
   In cateva zile sper sa ma intalnesc si cu primavara de acasa, totusi.
   Multumesc pentru flori!

  2. Sa stii ca te invidiez pentru ca esti in Africa de Sud, dar am auzit ca in week-endul acesta se incalzeste vremea si la noi si vor fi cam 17 grade … deci e bine si aici. 🙂

 1. Deci trebuie sa imi procur cat mai repede un frigider nou special ptr haine si cosmetice:) Poate firmele se gandesc si inventeaza un frigider special sub forma de dulap 🙂

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.