Last Vegas – Burlaci intarziati

K72A3158.CR2Aseara am fost la film. Prima oara in 2014.

Stiam trailer-ul din decembrie si ma convinsese din primele cadre sa vad “Burlaci intarziati” (Last Vegas).

Asa ca am indurat coada lunga de cincizeci de persoane de la casa de bilete fara regrete. Dupa un 1 ianuarie cu portile mall-urilor ferecate, toata lumea s-a bulucit sa recupereze timpul pierdut, pare-se.

Marturisesc, eu am facut-o in primul rand pentru distributie – mix-ul Robert De Niro, Michael Douglas si Morgan Freeman mi se pare irezistibil – apoi pentru poveste.

Un Hangover reeditat, cu protagonisti de 70 de ani, prieteni de o viata. Literalmente o viata, sa tot fi fost vreo 60 de ani de cardasie la mijloc…

Burlaci intarziatiIti spun din start ca “Burlaci intarziati” mi s-a parut inainte de toate un film inedit. Obisnuita sa-i vad pe cei trei fantastici aproape la fel de greu de ucis ca Bruce Willis cum salveaza planeta, se intrec in pumni, impuscaturi si planuri de bataie, mi-a fost destul de greu sa mi-i imaginez in ipostaza veteranilor coplesiti de batranete, alaturi de un alt muschetar, Kevin Kline.

Si totusi… cam asta se intampla in golaneala lor din 2013. Cel putin in prima parte a filmului, care ii prinde cu dureri de sale si miscari lente din soldurile si genunchii de titan.

De fapt, Michael Douglas – unicul burlac din gasca – e singurul in negare dintre ei, care inca isi pastreaza aparentele de crai cu al lui par vopsit saten-aluna, ten bronzat la solar si fatete dentare ca-n reclame.

Nu vreau sa-ti stric surpriza si sa-ti povestesc scenariul, dar te asigur ca pe masura ce actiunea evolueaza, batraneii ponositi – deopotriva simpatici si morocanosi – se transforma in animale de petrecere in toata regula (da, “party animals” in traducere libera, vreau sa zic) si incing un weekend de pomina.

Cu muzica data tare, fete in bikini si bautura care curge in valuri, toate in dulcele stil clasic al Las Vegas-ului.

Normal, toata desfasurarea de forte se petrece in cateva locatii luxoase de te ia ameteala.

Unde mai pui ca in toata frenezia isi face aparitia insusi 50 Cent, nerabdator sa chefuiasca cu brigada vintage!!!

Ce s-o mai lungesc, o sa razi zgomotos la poantele lor si o sa le pomenesti scenaristul pentru dialogul savuros dar atat de firesc.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
1 comentariu despre "Last Vegas – Burlaci intarziati"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.