Lingurița de plăcere.

Cândva în existența mea timpurie trebuie să fi fost foarte credulă. M-am lăsat convinsă de faptul că duc mult la tăvăleală. Muncă, agitație, ore târzii.

Anii au trecut și m-am obișnuit așa. Iar una dintre pornirile mele zilnice și nebune este să-mi aglomerez programul până la refuz. Din seria ”nu lăsa pe mâine ce poți face azi”, varianta revizuită, adăugită și burdușită.

Când ești freelancer, capcana este că ajungi să muncești de acasă, noaptea, în weekend ori în concediu…

Recunosc, ”Grabă” is my middle name!

De fapt, mi se întâmplă atât de rar să mă trezesc ”în avans” cu treburile, încât nu-mi amintesc precis cum era simțământul acesta.

Orișicum, ce aș putea face cu timpul meu extra?! Vreau să spun, altceva decât mustrări de conștiință că am ajuns în așa situație neserioasă. 🙂

Reversul medaliei este că periodic mi se umple paharul [Ptiu, că astăzi s-a prăvălit dicționarul de expresii și locuțiuni peste mine!]. Și atunci pun frână, cer piua și-mi amintesc de mine, Andreea. Mă rog, Andreea a lui Grabă Ibacka.

Tipa care are nevoie de pauze, de somn, de răsfăț.

Iar invitația de a savura o înghețată ascultând muzică clasică, oricât de ciudată ar părea la prima strigare, face parte din ultima categorie.

Dulciurile sunt plăcerea mea vinovată, însă îți mărturisesc că nu mi-a trecut prin minte până acum să-mi ofer așa experiență duală, prin asocierea gustului și auzului.

Bine am făcut că am acceptat provocarea NIRVANA și mi-am oferit o pauză dulce și o linguriță de plăcere! O să-ți explic imediat de ce.

Ador muzica clasică încă din copilărie, atunci când studiam vioară și pian și ascultam Vivaldi ori Mozart la pick-up. Bulgarii oricum nu difuzau nimic interesant. 🙂

Revenind la zilele noastre, muzica clasică m-a liniștit și m-a făcut să uit de ce aș mai avea de rezolvat în timp ce mâncam, așa cum fac de obicei. Să amân să mai dau un telefon sau să scroll-ez fără țintă pe Facebook în timp ce-mi savurez înghețata.

Obiceiuri obositoare dar explicabile, atâta timp cât creierul unei femei e doldora de cabluri și informații interconectate printr-un internet de mare viteză condus de emoții. Probabil este și motivul pentru care noi, femeile – pe lângă faptul că suntem multitasking – nu uităm niciodată nimic.

Apasă PLAY și vei înțelege!

Abia acum realizez că ”Anotimpurile” completează și desăvârșesc experiența delectantă. Ceea ce face până și gustul de ciocolată să fie diferit.

Nu de alta, dar am mai mâncat NIRVANA Chocolate & Choco Chips (de altfel, sortimentul nu este nou), dar este prima oară când reușesc s-o savurez cu adevărat, conștientizând parcă fiecare linguriță delicioasă.

Credit foto: Marooni.

Taman acum am simțit textura cremoasă ori siropul de ciocolată și am mărunțit fără grabă bucățile crocante.

Ceea ce-ți doresc și ție toată vara!

Iar de ai rătăcit discurile tale vechi ori te-ai născut prea târziu pentru ele, să știi că-i plin YouTube-ul de sonate și simfonii superbe.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Lingurița de plăcere."
  1. Partea mea workaholica te intelege perfect. Si desi nu rezonez momentan cu Vivaldi (nu ma pot desparti de Maurice Ravel cu a lui Bolero ), parca ar merge perfect o inghetata pe vremea asta.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.