Pentru ca – nu-i asa – totul trece prin stomac, de vreo cateva zile imi doresc sa va povestesc ce-am mancat noi in Spania. Poate ajungeti prin zona si atunci informatia devine utila.
Si ca sa fie treaba clara, va spun din capul locului ca la iberici se mananca bine. Chiar foarte bine, daca mananci unde trebuie.
De la jamon iberico – uscat si spanzurat prin toate carciumile si magazinele lor – la branzeturi delicoase, celebra paella, fructe de mare, chorizos de te lingi pe degete (astia-s carnati, pe limba lor), carnuri fel de fel, perpelite mediu pe gratar, patatitas copti sau prajiti (au spaniolii un cult pentru cartofi cum n-am mai vazut, nu lipsesc de la nicio masa), spaghetti, cheesecake si alte prajituri – toate facute parca in ciuda anorexismului.
Foarte avantajos: toate restaurantele lor au la pranz (intre 12:30 – 16.30) o varianta de meniu cu pret fix. Intre 8 si 12 euro, in general. Pentru un aperitiv, un fel principal, o bautura si un desert. Meniul: difera in functie de specificul localului.
Variante sunt, deci, pe toate gusturile. Si pentru toate buzunarele. Totul e sa te grabesti sa iei masa. Spaniolii nu muncesc intre 14:00 si 17:00, sunt toti la “siesta” si se ingramadesc prin tapas baruri si restaurante. Si cand e plin, carciumarii incuie usile. Si atunci iti pui pofta in cui de pe partea gresita a usii. La propriu.
Cateva restaurante pe care le recomand: Ginos, De Maria, Vips.
Cat despre mancarea de pe strada, El Mercado de San Miguel e genul de loc pe care l-as numi parc de distractii pentru gurmanzi. Noi am ajuns din intamplare. Si bine am facut.
Oferta, priviti si dumneavoastra 🙂
Deci, ti-am facut pofta?
Stiu, e ora pranzului, sunt sadica…
Cat despre concurenta, cam asa a fost experienta noastra culinara de peste ocean, de la americani.
Si asa a fost in China.
In schimb, in Londra si la Paris mancarea a fost spectacol.
Cred ca am pus 3 kile de cand ma uit la poze….stiu cum e cand ajungi in locuri de-astea! Toate arata intr-un mare fel. Asta e sunt gurmanda dar ma duc si la sala. Oricum in ultima perioada prefer sa mananc putin din fiece lucru de-mi place si sa ma ridic de la masa cu senzatia ca nu-mi mai este foame decat ca ma doare stomacul de la cat am mancat. Si sar peste aperitiv si desert (mai ales seara).