Ole, sa inceapa fiesta!

Corazon Salvaje”A fost o vremea” – vorba cantecului cu licenta poetica – cand telenovelele sud americane erau cap de afis pe agenda zilnica.

Zile in care acei pietoni intarziati din Bucuresti care n-apucau sa ajunga acasa de la serviciu in timp util… incremeneau pe trotuare – precis in fata magazinelor de televizoare de odinioara – si urmareau cu sufletul la gura ”Corazon Salvaje” (”Inima Salbatica” – productie mexicana cotata cu un remarcabil 8,7 IMDb).

Timpuri in care Jose Armando afla – inevitabil ultimul – ca nevasta-sa ”esta embarazada”, iar audienta isi freca palmele de bucurie la vederea celor doua liniute albastre.

Momente vecine cu vremurile lui Pazvante Chioru’… peste care sa se fi tot scurs vreo 20 de ani pana in prezent.

Si totusi, rememorand acum la rece, realizez ca pentru mine taman acela a fost imboldul necesar pentru a studia limba spaniola.

Asa se face ca la inceputul anilor 2000 m-am inscris la cursurile Institutului Cervantes din Strada Marin Serghiescu si tot asa se face ca dupa ani de tocit coatele pe caietele de meditatii… mi-am vazut visul cu ochii.

La 17 ani am dobandit direct din Mama Spania atestatul D.E.L.E. Superior emis de Institutul Cervantes.

Desigur, pentru ca viata este mereu plina de surprize, destinul mi-a oferit in timp o alta cale, diferita de cea de profesor si traducator.

Insa chiar si asa, anii petrecuti la Cervantes mi-au daruit o pregatire grozava… la pachet cu fel de fel de amintiri frumoase: flamenco, carti, filme specifice zonei, ba chiar si prietenii noi.

Iar pe deasupra, sarbatorile in stil iberic petrecute la Institut m-au facut sa ma indragostesc iremediabil si de mancarea locului.

Jamon serrano melonTapas fel de fel, midii in sos de vin alb si usturoi, traditionala paella si bineinteles – preferatul meu din toate timpurile – jamon serrano preparat ca la mama lui acasa si servit cu o felie proaspata de pepene galben. Un deliciu.

Apropo de mancarea lor traditionala, te anunt cu patos ca maine incepe Saptamana Iberica la LIDL.

Andreea Ibacka - jamon serrano melonBine, impropriu spun saptamana, de fapt e o saptamana cu repetitie.

Asadar, in perioada 20 Aprilie – 3 Mai bunatatile spaniole ori portugheze sunt la o aruncatura de bat distanta de casa ta.

Paella, sunca Serrano, supa gaspacho, tortilla, salam chorizo, creveti, midii, sepie in cerneala proprie sau surimi in panada, nuga spaniola, sosuri, condimente si alte felurite preparate bune de-ti lasa gura apa, disponibile in gama ”Sol & Mar”.

Toate la preturi atractive, pentru a nu-ti taia nici pofta de mancare si nici elanul.

Mai mult decat atat, imprejuririle mi s-au parut prielnice pentru un nou concurs tematic aici pe blog.

Mercado-9Spune-mi care dintre produsele saptamanii iberice este preferatul tau sau pe care dintre toate ti-ai dori cel mai tare sa-l incerci si poti castiga prin tragere la sorti o sedinta foto profesionala – demna de paginile unei reviste – dar si o experienta culinara in jurul unei mese imbelsugate cu bunatati specifice.

O amintire de colectie, traita – cum altfel decat in straie si decor iberic, cu un machiaj si o coafura pe masura, realizate de cei mai buni specialisti – cot la cot cu subsemnata.

Alege dintre preparatele enumerate de mine mai sus sau vino cu idei culinare proprii in stil iberic.

Apoi elibereaza-ti cateva ore din agenda pentru 23 Aprilie si pregateste-te sa spui alaturi de mine ”Branza” in fata aparatului foto.

Branza spaniola Manchego, desigur. 🙂

Cat despre inspiratie… sunt sanse s-o intalnesti si in Mercado de San Miguel din Madrid.

15.-Andreea-Ibacka-geishaIar ca sa-ti faci o idee in ce consta experienta aceasta, te invit sa arunci un ochi peste manifestul fotografic din cadrul Saptamanii Asitice la LIDL.

Si acum grabeste-te:

Ai timp sa-mi scrii un comentariu pana marti 21 Aprilie, ora 12:00.

Ole, sa inceapa fiesta!

Spania port traditionalBafta tuturor!

P.S.: De data aceasta, concursul se adreseaza exclusiv doamnelor si domnisoarelor.

Cu alte cuvinte – draga cititorule – te anunt ca de sortii iti vor surade, surpriza ar putea fi un cadou ingenios pentru a ta sotie, mama, sora, colega ori vecina.

Castigatoare LIDL Saptamana IbericaLATER EDIT:

Rohoman Ersilia (numar de concurs 48) este castigatoarea acestei experiente numai bune de pus in rama.

Ersilia… ne vedem joi, vorba lui Chirila.

Din pacate pentru Ersilia si din fericire pentru Iusco Cosmina Mihaela (numar de concurs 8), premiul a fost reportat.

Castigatoare LIDLErsilia, am incercat in zadar sa dau de tine via e-mail… imi pare rau.

Cosmina, felicitari!

Ai mail. 🙂

Te astept maine!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
125 comentarii despre "Ole, sa inceapa fiesta!"
  1. Un concurs ingenios :D…..cred ca as incerca, din curiozitate (nu stiu daca ar fi pe gustul meu), sepia in cerneala proprie si nuga spaniola. Suna exotic si suna a ceva ce nu as incerca in mod normal, dar 2015 este un an special 😀

  2. Una din mancarurile pe care as vrea sa le incerc anul acesta este Paella, am aflat ca este o mancare foarte buna, insa nu am avut sansa sa o gust.

    1. Deși sunt româncă și ar trebui să mă dau in vânt dupa salamul de Sibiu, sinceră să fiu salamul chorizo este preferatul meu și nu se compară cu nimic din ceea ce am gustat până acum! 😀

  3. Buna Andreea ! foarte interesant acest concurs chiar m-ai facut curiosa. Acum sa iti spun care este preparatul meu preferat Paella desigur este “curcubeu pe cerul guri”dar nu suna deloc rau nici surimi in panada. Multumesc si sper sa ne intalnim cat de curand.

  4. Un concurs pe măsura aşteptărilor mele. Eu sunt o studentă la limbi străine, la secţia de portugheză, şi nu am avut şansa până acum să gust mânăruri precum Pasteis de Nata sau faimosul lor chorizo. Îţi mulţumesc mult de tot pentru această oportunitate.

  5. Pot spune ca ador prajiturile, asadar mi-as dori foarte mult sa incerc deserurile specifice Spaniei si, in special, vestitele lor gogosi numite churros.

  6. Am mancat Paella si mi a placut foarte mult si mi as dori sa incerc supa spaniola de legume:P

  7. Anul acesta mi-aş dorii foarte mult să încerc sepia în cerneală proprie deoarece nu am avut ocazia până acum să degust acest preparat .

  8. Sincer..nu am incercat inca tortilla si mi-as dori sa incerc si sunca Serrano!Cu singuranta voi merge la Lidl in Saptamina Iberica.Imi doresc din tot sufletul si sper sa ma ajute Dumnezeu sa castig acest concurs.

  9. Ador pallea, am avut sansa de a sta cateva luni in spania si am gustat din macurile lor deosebit cum ar fi paeela jamon, tortilla, salam chorizo, creveti. Ceea ce nu am incercat si mi-ar placea tare mult sa incerc sunt surimi in panada si nuga spaniola.

  10. surimi în panadă cu aromă de crab probabil si sepia in cerneala proprie…iar ca desert lapte cu glazură de caramel

  11. cred din toata inima ca ar fi cadoul mult visat de nepotica mea. pe 25 aprilie implineste 19 ani iar anul acesta este si un an mai dificil(bacalaureat + facultate). este un copil minunat si o bucurie mai mare nici ca s-ar putea,mai ales compania d-voastra.
    cu stima si deosebita consideratie Cornelia T.

  12. Absolut Paella! Experientele mele culinare, incercand sa imit sau sa reproduc faimoasa paella, sper ca mi-au reusit, insa cu siguranta curiozitatea mea este mare cu privire la Paella de la Sol Mare. Sunt sigura ca este extrem de delicioasa!

  13. De la țară de la munca de jos direct intr-o vacanță de vis pentru prima dată cred ca este ceva genial !

  14. Buna! Cu siguranta as incerca ceva produse enumerate mai sus.
    Pentru ca sunt o mare amtoare de supe as incerca cu siguranta supa gaspacho, si desigur nuga spaniola.Un al preparat pe care as vrea neaparat sa il incerc sunt : gogosile spaniole Churros.

  15. Super ideea acestui concurs. Partea grea consta in alegere…nu avem voie mai multe 🙂 iar eu unul sunt tentat de mai multe bunataturi. Am sa respect cerinta si aleg Sunca Serrano.

  16. Buna Andreea! E o idee foarte buna si cu toate ca nu am castigat niciodata nimic…ma gandesc la Sunca Serrano! Ar fii o mare placere pentru mine sa te intalnesc! Te pup

  17. Sunca Serrano. Doar tu te puteai gandii la un asemenea concurs. Foarte misto. Te pup si te admir.

  18. Eu mi-as dori foarte mult sa incerc paella si nuga spaniola,niste mancaruri pe care mi le-as aminti toata viata!te pup esti o scumpa

  19. Buna andreea mi ar placea sa incerc crevetii, midiile si nuga spaniola.sedinta foto as faceo cadou fetitelor mele maya si denisa pentru ca te plac foarte mult.

  20. Hola…si mie imi place foarte mult jamon serrano…in acelasi timp sunt foarte curioasa de gustul unor churros cu ciocolata. 🙂

  21. Am locuit in Spania un an de zile si m am indragostit iremediabil de sudul ei incat nu exista zi in care sa nu vreau sa fiu si sa traiesc si sa mor acolo:)

    Prietena mea spanioloaica imi pregatea adesea paella cu fructe de mare proaspar pescuite..chiar in gradina casei sale…iar jamoul imi bucura diminetile studenta fiind in plimbarile pe malul oceanului…m ar bucura sa retraiesc asta….

  22. Buna
    Eu as vrea sa incerc branza manchago dar si nuga cu migdale. De fapt toate cred ca sunt bune. Te pup.

  23. Paella am mancat si este extrem de buna… am mancat si cu fructe de mare si cu carne de pui, porc si vita. In ambele cazuri a fost extraordinara.. si desigur, am mancat la “mama ei” acasa. 😀 Sunca Serrano si salamul chorizo sunt foarte bune mai ales ca sunt traditionale la ei si sunt facute exact dupa reteta lor si sunt printre preferatele mele!!! Dar caracatita la gratar ramane no.1.. Totusi.. As incerca supa gaspacho si nuga spaniola, sunt foarte curioasa cum sunt. 😀 Abia astept!

  24. Pe mine mai mult decat concursul, m-a bucurat prima fotografie, cea cu actorii din “Inima salbatica” (frumoasa poveste – si recunosc, singura telenovela la care m-am uitat cap-coada), de unde a plecat tot firul articolul. Frumos! Si : multumesc, Andreea!

  25. Mi-as dori cel mai tare sa incerc Pella, arata grozav, cred ca e foarte delicioasa.As fi enumerat mai multe… 🙂 si mi-ar placea sa ne intalnim pe 23 aprilie 🙂 Te admir si te pup !

  26. Eu mi-as dori foarte mult sa incerc Sunca Serrano si Paella ca la mama acasa .te pup si te admir mult ,multa sanatate si iubire :)mi-ar placea sa ne intalnim pe 23 aprilie 🙂

  27. Mi-as dori cel mai tare sa incerc Pella ca ”la mama acasa” si supa gaspacho ,te pup si te admir foarte mult iti doresc sanatate si iubire ,mi-ar placea sa ne intalnim pe 23 aprilie.

  28. Mie imi place foarte mult paella o ador , si chorizo la fel , nu trece o saptamana fara sa mananc chorizo spaniol si masline umplute cu ardei, la fel de buni sunt si churros cu ciocolata, din pacate nu sunt in tara dar mi-ar fi placut mult sa am sansa sa castig 🙂 sunt in Franta noroc ca lIdl are aicea destule produse spaniole si zona noastra ii cam unita cu spania , succes tuturor

  29. Ah ce dor imi este de tortilla,de paella,de jamon serrano,churros ehhhh,nu stiu daca vreodata voi mai avea posibilitatea sa le incerc , asa de la mama lor,dar speranta moare ultima- si murim cu regretul :))))

  30. Eu iubesc tot ce inseamna Spania, de la cultura, limba pana la mancare. Nuga spaniola n-am incercat, asa ca saptamana aceasta voi ajunge sigur la Lidl si voi incerca de toate. Poate asa ma voi simti pentru cateva minute ca in minunata si insorita Spanie.

  31. Buna, am o curiozitate privind oricare din bunatatile afisate! Sunt o gurmanda si o pofticioasa! 🙂 Dar ca sa aleg..sa zic a-si dori cu ardoare Paella! Multumesc si mult succes tuturor!

  32. Cred ca as incerca o Paella, poate si o supa gaspacho sau tortilla. Nu am iesit niciodata din tara si cu atat mai putin sa incerc mancarurile specifice altei tari..desi imi doresc, nu am niciodata ocazia..

  33. am stat vreo 10 zile in barcelona si ce n-am refuzat niciodata sa mananc a fost jamon serrano.mancam cu orice,oricand.deci ramane clar jamon serrano.te pup cu drag.

  34. eu una as incerca ceva creveti cu midii si nuga spaniola 😀 asta ptr ca inca nu le-am incercat 🙂

    1. Te anunt ca Granita e de origine italiana, nu iberica.
      Din pacate raspundul tau nu se califica pentru extragere.
      Te mai astept pe blog, totusi.

  35. Mi-as dori sa incerc supa gaspacho si gogosile spaniole Churros, pentru ca ador dulciurile.

    1. Din pacate raspunsul tau a venit dupa termenul limita de inscriere in concurs.
      Ramane pe data viitoare… te mai astept pe blog.

  36. Buna! Sper sa fiu inca in timp. Imi doresc sa pot gusta adevarata paella, imi doresc din inima sa am si eu o experienta diferita de monotonia zilnica! Sper ca aceasta sa fi si o ocazie de a te cunoaste.

    1. Din pacate raspunsul tau a venit dupa termenul limita de inscriere in concurs.
      Ramane pe data viitoare… te mai astept pe blog.

  37. Foarte interesant, ca tot ce faci! Te urmaresc cu drag si ma bucur de cate ori vad ceva postat! Cat despre Lidl, I’ll ador! Am incercat multe de acolo si cu siguranta voi mai incerca!

    1. Multumesc frumos, ma bucur mult ca mi-ai scris.
      Atunci sper sa gasesc noi si noi subiecte interesante… sa nu-ti schimbi niciodata parerea. 🙂

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *