În limbajul de specialitate, microcipul unui câine este întâlnit și sub denumirea ”codul alfanumeric al transponderului” sau ”tatuajul”.
Implantarea se face oricând pe parcursul vieții, începând cu vârsta de 8 – 12 săptămâni (pentru a evita riscul migrării microcipului din locul amplasării).
Amplasarea microcipului se face interscopular, printr-un soi de seringă sterilă.
Costul unui microcip este de aproximativ 100 Lei, pentru București.
Citirea microcipului este non-invazivă și se realizează prin scanare. În teorie, orice cabinet veterinar ar trebui să dispună de un astfel de scanner.
Rezultatul citirii este un cod de bare ce determină un cod unic de identificare, format dintr-o succesiune de 15 cifre. Acest cod se va regăsi înscris pe carnetul de sănătate al câinelui, dar și pe pașaportul câinelui (printr-un sticker).
Și, totuși, implantarea unui microcip nu-și găsește utilitatea decât împreună cu înregistrarea microcipului în R.E.C.S. (Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân).
Doar acest demers cuprinde înregistrarea datelor de identificare ale câinelui (rasa, data nașterii, istoricul medical, numele), dar și datele de identificare ale stăpânului (numele, adresa, telefonul).
Costul aproximativ pentru realizarea acestui demers în București este de 50 Lei.
O investiție inspirată în cazul în care câinele dvs. – Doamne ferește – ajunge să se rătăcească, dar are norocul să întâlnească umani de bună credință. Înregistrarea microcipului în R.E.C.S. i-ar putea indica câinelui dvs. foarte ușor drumul spre casă.
Acum, fiindcă am mai scris pe tema aceasta, te las să recitești mai multe informații din arhivă: Microciparea si înregistrarea in R.E.C.S.
Era să uit, în fotografii și în video sunt puiuții cățelușei noastre, Tiara Ibacka.
Daca doriti sa revedeti:
Episodul 4: Declarare cuib si obtinere certificate de origine pentru pui.
Sunt atat de frumosi, incat imi imaginez cat de greu iti va fi sa te desparti de ei. Ce mult mi-ar fi placut sa am si eu un puiut, dar din pacate locuiesc la bloc, iar cele 2 camere nu sunt suficiente pentru inca un suflete. Am totusi speranta ca intr-o buna zi imi voi putea indeplini visul de-a ma muta la curte, iar atunci clar o sa am si un catel. 😀
Iti doresc din tot sufletul sa-ti implinesti visul si sa ai candva un catelus… iti va schimba viata.
M-am umflat de plans…
Ei pleaca rand pe rand, aproape in fiecare zi. E teribil de greu, cu toate ca stiu ca le va fi bine.
Si mai stiu ca ii voi vizita toata viata.