11 comentarii despre "Mabelle."
  1. Ce frumoasa este, ptiu ptiu, sa n-o deochi! 😀 Nu-mi vine sa cred ce repede au crescut toti puiutii si ce mari s-au facut. Sa fie sanatosi, la fel si mamica, Tiara, dar si voi!

  2. Clar nu ai cum sa ii rezisti. Nici ei, si nici fratiorilor ei. Iti vine sa ii smotocesti toata ziua. Sunt perfecti toti! Abia astept sa am si eu o perfecta ca Mabelle. Sa aiba toti noroc de case primitoare si stapani iubitori, grijulii si responsabili!

  3. Cât “costa” PERFECTA? Știu ca e neprețuita pentru tine dar…

  4. ai zis bine….i’m sexy and i know it…..sa vezi ce frumusete o sa fie 🙂 sa va traiasca

  5. Cel mai probabil, la originea apariției rasei a stat masivul câine de război folosit de trupele romane (un urmaș al Moloss-ului de Epir). Acești câini musculoși, extrem de puternici, determinați și cu un nivel ridicat al agresivității erau utilizați și în arene, la luptele dintre animale. Izvoarele istorice merg înapoi în timp până în secolul XIV, plasând acești câini cu precădere în sudul “Cizmei”, unde erau erau puternic ancorați în activitățile agro-pastorale. Veritabili câini de lucru, versatili și adaptabili, erau folosiți de locuitorii din sudul Italiei la o gamă foarte largă de activități. Foarte vigilent paznic al turmelor, luptător neînfricat cu prădătorii, asistent de nădejde la vânătorile de mistreți, urși lupi sau cerbi, cărăuș, protector al viei, apărător al familiei și proprietății, câinele Cane Corso este cu adevărat o părticică din istoria civilizației rural-pastorale din sudul Italiei. Rasa, aproape dispărută în a doua jumătate a secolului XX, a fost revitalizată de un grup de entuziaști care au colectat câteva dintre ultimele exemplare de rasă pură rămase în regiunile Puglia, Lucania si Sannio. Eforturile acestora au debutat în 1974 și au prins roade la finele secolului trecut: 1994 (recunoaștere oficială ENCI), 2007 (recunoaștere oficială FCI), 2009 (recunoaștere oficială AKC). Pentru cei interesati am sa las aici detaliile despre istoria acestei rase de caine: http://activeterium.com/3100650/cane-corso

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.