Reteta, dom’ doctor?

indragosteala cronicaAm citit recent un studiu care spunea ca iubirea e nici mai mult, nici mai putin decat o tulburare mintala.

De aici dependenta, insomniile, durerile de cap, mila de sine, impulsivitatea si gandurile obsesive despre o alta persoana.

Pai, da. Suna aiurea, dar in felul asta s-ar explica niste treburi…

[Sursa] foto.

Acum, daca pacientii ar fi compatibili doi cate doi, macar intr-o proportie rezonabila, treaba ar fi simpla. Boala psihica sau nu, iubirea n-ar mai avea nevoie de niciun leac. Am ramane toti virusati si netratati, fara probleme. Si fericiti, pe deasupra.

Insa din pacate vad tot mai multe cupluri nepotrivite. Dar care – culmea – se iubesc mult. Si cu toate ca se chinuie reciproc, nu pot sa renunte unul la celalalt.

Si aici nu ma refer la nepotriviri fizice, nicidecum. Ma refer la asteptari diferite de la viata in doi, la planuri total distincte pe termen lung, la placeri contrare, varste incompatibile, cariere potrivnice etc.

Ironia sortii… la inceputul relatiei nimeni nu vede toate incompatibilitatile astea, atat de clare mai apoi. Cu toate ca ele exista, fireste, de la prima intalnire. Dar deranjeaza in ecuatie abia ulterior, dupa ce “boala” se instaleaza si se agraveaza.

Pai e corect asa?

Atunci cand cautam online o masina sau atunci cand ne cumparam o rochita de pe un site cu carpite aplicam atatea filtre de selectie inainte sa ne hotaram, de zici ca ne-am alege a doua piele.

In schimb, atunci cand ne alegem perechea, “boala” asta nou diagnosticata si veche de cand lumea anuleaza orice filtru de selectie, fara drept de apel.

Tu ce zici de boala iubirii si care-s filtrele de selectie peste care nu treci atunci cand vine vorba de jumatatea ta?

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Reteta, dom’ doctor?"
  1. Interesant. Unde ai citit, ca sunt tare curioasa sa citesc si eu :)).
    Ce e cel mai grav, este cum ai spus si tu, faptul ca cei doi sesiseaza cand deja totul s-a agravat, cand poate fi prea tarziu, cand poate sunt deja si copii la mijloc.. Atunci e greu sa mai faci ceva.

  2. Pacat ca in ziua de azi s-a ajuns la cupluri care se despart foarte repede si cupluri care nu mai respecta cealalta persoana,si avem casatorii dupa un timp prea scurt si divorturi dupa un an de casnicie… Imi pare rau ce vad.Eu sunt o visatoare.Cred in casatorie si in respectul fata de jumatatea cealalta!Si deja ma vad alaturi de sotul meu cand vom fi doi batranei simpatici 🙂 Te pup !

    http://allesandra24.blogspot.ro

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.