Scris in stele

Nu mai cred in Mos Craciun. Cu toate ca m-as intoarce oricand la perioada in care inca credeam. Poate daca se inventeaza butonul de rewind sa am o sansa…

Nici in zodii nu cred, tocmai de-asta nu citesc horoscopul. Si nici n-o sa ma auzi vorbind de ascendenti sau alinierea favorabila a planetelor. 

Si daca tot m-am pus pe facut o lista, iti spun ca nu cred nici in coincidente. Lucrurile se intampla intotdeauna cu un motiv si de treaba asta ma conving in fiecare zi.

Ce mi-e greu insa sa accept e ideea ca indiferent de stradaniile noastre de aici, de pe Pamant, scenariul e gata stabilit cu mult inainte de a ne naste. Scenariul vietii fiecaruia, zic.

Cu toate ca-s prea multe semne care sa indice lucrul asta, ar fi trist sa fie asa. 

Ar insemna ca majoritatea lucrurilor care ni se intampla nu tin de noi. Iar in cazul asta, vointa s-ar traduce tot prin neputinta.

Tu ce zici, in viata treaba sta ca la matematica, acolo unde musai treci prin punctul A, ca sa ajungi in B? Sau crezi ca daca destinul a hotarat ca in T0 (asta fiind timpul) trebuie sa fi in B, o sa ajungi acolo indiferent daca o iei pe scurtatura sau ocolesti prin Z, sa spunem?

Au fost momente in care ai simtit ca ai incercat toate variantele posibile de a trata un subiect, toate caile pe care s-ar putea rezolva o problema, dar indiferent de vointa si munca ta, lucrurile s-au asezat exact asa cum s-ar fi asezat oricum, chiar si in cazul in care nu te-ai fi agitat deloc?

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
7 comentarii despre "Scris in stele"
  1. Cred in destin. Cred ca totul e bine planificat cu mult timp inainte ca noi sa venim pe aceasta lume. Mai cred ca viata, dragostea, fericirea, tristetea si moartea sunt simple jocuri ale crudului Univers. Noi, suntem prea mici si neinsemnati pt a putea decide in viata asta sau pt a putea afla misterul vietii… Sau poate ca intr-o zi vom afla marele secret!!!!!

  2. Scenariul cu drumul de la A la B si To, ar fi valabil numai in cazul in care B ar fi …. decesul. In rest, omul este supus sa aleaga si sa discearna, iar prin asta i se ofera responsabilitate deplina si asumarea faptelor.

  3. Sunt sigură că e mult mai complicat și mai profund totul decât am putea noi înțelege la momentul ăsta. Tu ai spus aici în ce nu crezi. Eu îți spun în ce cred. Și anume în Dumnezeu. Și asta mă face mai departe să cred că desigur, există lucruri prestabilite, însă omului i se oferă libertatea de a face sau a nu face, de a alege o cale sau alta, iar în funcție de deciziile lui se modelează ulterior ceea ce noi numim destinul. Nu știu cât de înțeleasă m-am făcut, dar undeva am citit ceva ce mi-a rămas în minte raportat la tema asta: Hotărârile lui Dumnezeu pot fi modificate, omul are putere să le modifice. Cum? Prin schimbarea sa, prin voință, prin rugăciune, prin înmuiere. Dacă omul se înmoaie, devine ca ceara și Dumnezeu poate să modifce răul, să îl anuleze și să aștearnă în loc binele.

  4. Sunt momente si momente. Cred ca destinul vine cu mai multe cai si variante posibile si depinde de fiecare sa o aleaga pe cea dreapta. Uneori trebuie sa treci prin pct x pentru a ajunge in y, alteori nici nu stii cum ai ajuns in y. 🙂

  5. mi s-a intamplat de multe ori sa ma stresez pentru diferite lucruri si tot nu reuseam sa le indeplinesc…in momentul in care renuntam sa ma mai gandesc la ele, se realizau de la sine:)

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.