Dupa o alta zi aglomerata, am ajuns acasa grabita dar cu un scenariu clar in cap: mancarea preferata – pantofi cu toc – un strop demidulce – si …
… Si m-am pus pe gatit. Pe stilul “pe repede inainte”, orele fiind inaintate. Si tot mesterind eu de zor la extragerea sucului dintr-o lamaie (am eu un sos special, nu divulg niciodata reteta), am testat involuntar eficienta lamei unui cutit de bucatarie pe…. degetul meu stang mic.
Si cum lama a fost foarte ascutita, iar miscarea de poignet a subsemnatei a fost iscusita (miscare invatata si indelung exersata in 8 ani de vioara)… mi-am sectionat transversal degetul.
Sangele a inceput sa sara precum apa din arteziana, iar carnea s-a rasfrant, lasand sa mi se vada explicit osciorul (metacarpian cred ca-i zice). Stiti cum arata pieptul de pui taiat julien? Va spun eu: e roz cu firicele de sange. Asa arata si degetul meu la interior. Sexy, n-am ce zice! 🙂
Hemoragia a fost puternica, iar sperietura a fost si ea pe masura, asa ca am simtit rapid cum mi se scurge toata energia o data cu sangele care nu se mai oprea. Iar plaga cu vedere la os nici gand sa se inchida de bunavoie si nesilita de nimeni.
Am realizat imediat ca poate mi-au mai ramas 1-2 minute de luciditate. Si eram singura acasa.
Am fost nevoita deci sa ma organizez rapid cu stropul de energie ramas. Am stins aragazul, am descuiat usa, am sunat cavalerul sa-l anunt de isprava mea si m-am asezat cumintica pe scaun (sa nu-mi sparg si capul in caderea pe care o preconizam deja) cu mana in apa rece de la chiuveta, apasand rana cu cealalta mana.
Cavalerul a venit acasa ca vantul si ca gandul (mai multe detalii nu dau pentru ca tin la permisul lui categorie B), mi-a legat rapid incheietura mainii cu o curea din material textil, m-a imbracat in niste haine comode de noiembrie si… in doar cateva minute, cu garoul improvizat la mana, am ajuns la Urgenta la Bagdasar.
O doamna asistenta draguta mi-a dezinfectat rapid rana, mi-a lipit carnaciorul cu niste copci de ultima generatie ( 🙂 lucky me!) si a verificat daca nu mi-am taiat si vreun nerv in minunata mea schema “samurai gen”. Apoi mi-a pansat temeinic degetul pentru ca rana sa se inchida fara sa se infecteze.
In apararea mea, as dori sa mai adaug ca nu este nici pe departe prima mea experienta in bucatarie! De altfel, gatitul este un hobby pentru mine. Periculos ce-i drept.
Si uite asa am ajuns eu sa recomand cu toata caldura cutitele de bucatarie Ikea. Nu pentru violenta domestica, ci pentru sectionarea porcului de Craciun. Pentru ca mai ascutite de atat nu veti gasi, pe cuvant de cercetas! 🙂
Am si eu tigaie din aceea:D tin minte ca am vazut la Povestiri adevarate cum gateai, ziceai ca inventezi retete prin combinarea alimentelor, iar daca nu au gust bun nu le mai prepari a doua oara. Cum de ti s-a intamplat tocmai tie nenorocirea? Si de ce te-ai oprit din cantatul la vioara?
Tot Ikea 🙂 deci periculoasa si ea. Gatitul chiar ma relaxeaza daaaar… Li se intampla si “celor buni” 🙂
Nu m-am inscris la un liceu de muzica deci…
buna andreea,mai intai de toate vreau sa iti spun ca esti o frumoasa si asa o sa ramai EVER!!!am o multime de intrebari sa iti adresez insa o sa ma reduc doar la 3 si sper ca imi poti raspunde la ele:in primul rand ce mancare gateai?;urmatoarea ar fi daca imi poti dezvalui ce brand folosesti la produsele cosmetice pt ten;si ultima daca ai un meniu sau daca exista acele 3 mese pe zi,pt ca arati fantastic de bin!eu vreau sa ma mai ingras putin si am zis ca poate ai un regim bine pus la punct si imi poati recomanda ceva!!!te pup esti o dulce si bafta la telenovela tu si “gashka” ta faceti o treaba super tare!!!!!
Pui in sos de lamaie cu orez salbatic.
Cosmetice din comert… Garnier si L’oreal de multe ori.
Nu sunt un exemplu la capitolul diete. Programul meu variaza mult de la o zi la alta deci orele de masa nu sunt fixe. Cel mai bine mananc totusi la pranz. Dimineata nu mi-e foame, iar seara nu prea se recomanda.
Multumesc pentru toate cuvintele frumoase.
chiar ma gandeam ce ai patit la mana cand am vazut o pzoa recenta cu tn:D
e bine k nu e grav..te faci tu bine.:)
app…frm inel:X..sa te bucuri de el:X!!!
Se vindeca deja, dar n-a fost doar o zgarietura banala. Cat despre inel…. e special din toate punctele de vedere. Iti multumesc.
pfuu…si eu am patit-o cu un cutit de la ikea….e bine ca nu a fost mai rau si ca ai avut un cavaler rapid:)
ps: f frumos inelul tau:)…te pup
Se pricep cei de la Ikea. Atentie! Noroc cu Cabral, asa este. Multumesc 🙂
Imi pare rau de incidentul pe care l-ai avut.F.eficiente acele cutite:))..cand citeam partea in care ti-ai descris degetelul ranit aproape ca m-a durea pe mine.Totusi bine ca nu a fost mai grav de atat.O sa iti treaca pana te mariti:>:..te pup:*
Sunt ok. Trece, trece. Fac si eu putin haz de necaz.
Iti multumesc. Pup.
Am citit toate postarile tale,dar abia azi am prins curaj sa iti scriu:)esti o femeie foarte speciala,frumoasa si desteapta.te admir pt toata munca ta,care e facuta din suflet(se vede si se simte):).imi pare rau de incidentul din bucatarie,sper sa ti se recupereze degetul foarte repede:).o zi extraordinara,te pup!!!
imi pare tare rau pt cele intamplate…mi-a venit rau numai citind,daramite sa mi se fi si intamplat…dar trebuie sa recunosc ca si mie imi place la bucatarie si cum mereu sunt pe fuga-avand si 2 poznasi mici-le comit si eu…Doamne ! sper sa nu fie niciodata asa rau.Ultima data mi-am facut 2 rani in 2 zile consecutive,la 2 degete consecutive….practic eram cu mana in pioneze caci ranile au fost destul de adanci…asta e…pe acolo intra meserie nu?
acum ca o gluma : poate divulgi secretul sosului ca sa imprastii ghinionul
te pup si recuperare rapida
Impare foarte rau de ce ai patit nici nu stiu cum ai resusit sa povestesti ca eu numai cand ma gandesc ma ia groaza.asteptam vesti bune si sper sa te convingem sa ne dai si noua retata aia speciala . pupici !
Buna Andreea!
Din proprie experienta iti recomand sa folosesti pe rana aloe. Rupi o frunza si scurgi pe rana uleiul din planta si vinecarea e mai mult decat rapida. E foarte bun pt rani si arsuri.
Toate bune si mult succes in proiectele tale!
Si la cel mai mare bucatar i se mai intampla 🙂
Eu o patesc atunci cand gatesc la alta cas, cu alte instrumente 🙂