Poate sa strige Cabral din toti plamanii ca “broccoli nu e mancare”, eu nu-l cred.
Pentru ca mie chiar imi place broccoli. La gust, adica.
Si daca vine si cu calorii putine la pachet, cu atat mai bine.
Tocmai de-asta, azi am pregatit o supa crema de broccoli. Pentru mine. Doar pentru mine.
Si fiindca m-am gandit ca poate vrei sa faci si tu acasa, am pozat tot procesul.
Contrar asteptarilor, supa crema de broccoli nu contine doar leguma verde, ideala pentru orice regim, asa ca daca esti interesat ia-ti aproape o foaie si-un pix.
Si hai sa-ti explic pasii.
Ingrediente (pentru 4 portii):
broccoli (500 g), 1 cartof, 1 morcov, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, unt, parmezan (50 g), smantana pentru gatit (3 linguri), crutoane, sare, alte condimente (dupa gust).
Pune la calit in putin unt ceapa tocata si usturoiul zdobit cu cutitul.
Dupa ce capata o culoarea aurie (dupa aproximativ 2 minute la foc mediu) adauga broccoli tocat, morcovul maruntit si cartoful taiat cubulete.
Toarna deasupra apa, cam 1/2 litru. Cat sa acoperi toata compozitia.
Presara un strop de vegeta si lasa compozitia sa fiarba circa 10 minute.
Paseaza supa cu blenderul, adauga parmezanul ras si smantana. Si amesteca-le bine.
Serveste supa calda, cu cateva crutoane deasupra.
Nu stiu sa-ti spun cate calorii are o portie, dar daca te gandesti la ce ai pus inauntru, iti faci tu un calcul.
Sigur n-o sa-ti dea cat pentru o rosie cu sare sau pentru o frunza de salata cu lamaie. Dar nici cat pentru o ceafa de porc cu cartofi prajiti. 😛
Pofta buna!
P.S.: Am uitat sa-ti spun, e delicioasa. Asta daca iti place broccoli.
sunt fan supe creme si asta e printre preferatele mele..momentan am in frigider o supa crema de linte :)..
eu o prefer puuuutin mai lichida..
bun bun..
Super!! O s-o incerc si eu!! Imi plac foarte mult supele-crema! Au putine calorii si tin de foame! 🙂 Multumesc ptr reteta!
Mmmmmm sunt de acord cu tot ce ai pus tu acolo dar mai putin cu vegeta.In rest nota 10
yammm arata extraordinar…
I LOVE supa crema de broccoli. Si iubitul meu o adora desi el nu se da in vant (adica deloc) dupa mancarurile sanatoase. 🙂 Eu o fac putin diferit si a fost mega laudata. Plus ca are o culoare verde intens. Eu calesc in unt cu un strop de ulei ceapa+usturoi+telina bucati+1 cartof+doar tulpinile de la broccoli apoi pun supa de legume si o las sa fiarba. Doar la sfarsit pun floretele de broccoli si le las doar 1-2 minute, astfel supa iese de un verde deschis superb. Cand o servesc pun in farfurie cateva cubulete de cascaval afumat sau parmezan si peste supa fierbine. Iar daca o servesti cu paine prajita frecata cu usturoi iese o dementa.
Si eu sunt pro brocoli. Ai mei, la inceput faceu fitze..dar acum s-au invatat sa il accepte ca pe un aliment sanatos. Si eu o fac aceasta supa si ne place.Eu merg pe varianta cu paine prajita si usturoi.Ce buna eeeeeeeeeee….
Buna! Imi permit sa te corectez… Broccoli este un cuvant la plural, iar singularul este broccolo! Deci nu este corect sa spui “iti place broccoli”, ci “iti plac broccoli”.
Aici in Italia broccolul se gateste in foarte multe metode cu pasta,impanate sunt deliciosi.tepup Andreea.De vrei o reteta iti pot scrie ,chiar si la alte verduri.