După 3 luni alături de Namiko, e clar că nu mă dă experiența de mămică afară din casă. Chiar și așa, săptămânile petrecute alături de fiica mea nou născută m-au ajutat să scriu o serie de articole dedicate viitoarelor mămici.
Printre altele, pentru a răspunde întrebărilor pe care le-am tot primit cât amintirile-mi sunt încă foarte proaspete, întrebări cărora din păcate nu apuc să le răspund individual.
Cu alte cuvinte, urmează să public câteva review-uri ale celor mai utile produse și invenții pe care le-am folosit deja în viața mea de proaspătă mămică.
Oi fi făcut eu câteva investiții inutile (încălzitorul de biberoane, de exemplu), dar am și nimerit-o la destule capitole.
Iar somnul puiuțului este cu siguranță pe lista celor mai mari griji ale unei mămici. Tocmai de aceea, pentru că am descoperit din timp suportul cu înclinare integrată, care ne-a făcut mie și lui Namiko viețile mai ușoare și somnul mai dulce, mă bucur să-l pot recomanda mai departe.
Și fiindcă zilele trecute am postat pe Instagram o fotografie cu fetița mea și suportul de bebeluși pe care îl folosesc încă de la naștere, mai ales pentru a combate refluxul, am revenit aici cu o descriere completă. Mi-a venit ideea să intru în amănunt citind curiozitățile voastre de după postare.
Unu la mână, înclinarea planului este de 15 grade, ideală pentru a menține libere căile respiratorii ale bebelușului. E panică mare cu refluxul de lapte, bată-l vina, așa că unghiul acesta îți va ajuta bebelușul să nu se înece și pe tine să nu leșini de panică.
Iar doi, Cosydream+ (așa îi zice planului pe care eu îl folosesc, produs de Babymoov) m-a convins prin susținerea pe care i-o oferă bebelușului. Atât în zona lombară, cât și a capului și a piciorușelor.
Apropo de piciorușe, suportul special (reglabil pe înălțime, grație sistemului de prindere cu arici) le ridică puțin mai sus decât restul corpului. Ceea ce din spusele medicilor pediatri este ideal să se întâmple în perioadele cu colici. Atunci când unii bebeluși care au crampe reușesc să se liniștească tocmai strângându-și piciorușele înspre piept.
Cât despre zona delicată a capului, poziția corectă e susținută de un alt suport integrat, făcut din spumă cu memorie. Aceasta distribuie presiunea exercitată pe întreaga suprafață a craniului, prevenind deformarea capului, cauzată de preferința bebelușilor de a dormi mereu pe aceeași parte.
Iar acum că am terminat cu susținerea, hai să-ți spun câte ceva și despre materialele folosite: bumbac și poliester. Bumbacul este într-adevăr foarte plăcut la atingere, iar poliesterul face salteluța să fie impermeabilă și, deci, rezistentă la scutece foarte ude. Husa poate fi spălată la 30 de grade, dar cu siguranță nu ți-ai dori să faci asta toată ziua bună ziua.
Cât despre ocaziile de folosire, eu zic că planul înclinat este ideal pentru reprizele de somn de peste zi (chiar și imediat după masă), petrecute sub supravegherea unui adult.
Deși umblă vorba că bebelușii nu se întorc singuri de pe o parte pe alta până la 3 luni, în practică ei reușesc să facă asta (fie și involuntar) mult mai devreme.
Și atunci, dacă copilul este lăsat să doarmă nesupravegheat și este mai kamikaze de fel (așa cum este a mea), există șanse să-și arunce capul de pe plan pe pătuțul pe care așezi suportul. Ceea ce nu-i vreo nenorocire, dar ar conduce la o poziție incomodă și la anularea avantajelor de mai sus.
Mai mult decât atât, d.p.d.v durabilitate, află că Namiko are acum 63 cm lungime (vezi foto). Salteluța nu pare să-i rămână mică preț de încă vreo 10 cm, zic eu, dar revin cu confirmare după ce mai crește și o scoatem din uz.
P.S.: Eu am găsit produsul la Bebe Brands. Dacă te pregătești de un bebe, aruncă un ochi la ei pe site. S-ar putea să te intereseze și pe tine suportul acesta înclinat pentru somn sau alte lucrușoare utile pe care le au la prețuri foarte ok.
Deja are cercelusi pitica voastra? 😀