The Imitation Games – cronica de film

THE IMITATION GAME”Uneori oamenii de la care te astepti cel mai putin fac lucruri pe care nici nu ti le inchipui.”

The Imitation Game” (”Jocul Codurilor”) este un scenariu adaptat – castigator al premiului Oscar 2015 – bazat pe intamplari de razboi si spionaj 100% adevarate.

Un thriller istoric cotat cu 8,2 pe IMDb, detinator al altor 7 nominalizari la Oscar Awards, 5 nominalizari la Golden Globes si 9 nominalizari la BAFTA Awards, ce reuseste sa surprinda realitatea crunta a W.W. II pe mai multe planuri temporale.

imitationO pelicula ce decripteaza nu doar mesajele celebrei masinarii nemtesti ”Enigma” (considerata pentru mult timp drept infailibila), ci si povestea de viata a matematicianului britanic Turing, al carui geniu a salvat acum cateva decenii nu mai putin de 14 milioane de vieti.

De fapt, filmul in sine este un tribut adus post – mortem unui om remarcabil, demn de a ramane in istorie.

_TFJ0226.NEF

Un barbat care desi a schimbat omenirea… s-a scufundat rapid si nedrept in anonimat: Alan Turing.

Inventatorul primului computer din istorie (botezat ”Christofor”)…

masinarie responsabila pentru infrangerea nemtilor in cel de-al doilea Razboi Mondial.

Si asta, culmea, gratie statisticii si dibaciei in rezolvarea de rebusuri.

SelfieUn geniu singuratic si neinteles – umanizat cu greu pe parcursul naratiunii prin prisma relatiei sale cu personajul feminim, dar si prin solidaritatea echipei din care face parte – in interpretarea spectaculoasa a lui Benedict Cumberbatch.

Cu alte cuvinte, te invit sa urmaresti pe nerasuflate povestea memorabila a unei legenda deloc consacrate care, din pacate, ne demonstreaza cat de scumpa poate fi iesirea din pluton.

Fericiti cei saraci cu duhul!”

Vizionare placuta!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "The Imitation Games – cronica de film"
  1. Unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima perioada! M-am bucurat sa mai vad si filme despre genii cu povesti impresionante, nu numai cele de genul action thriller drama crime.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.