Toamna in gradina

must de octombrie-7Sa fie adierea de toamna, sa fie schimbarea aia enervanta de prefix care bate la usa… nici eu nu stiu.

Cert e ca mi se intampla tot mai des sa ma identific cu activitati din ce in ce mai casnice.

Chiar azi m-a chinuit talentul, m-a lovit pofta aia rea si mi-a casunat pe strugurii inca neculesi din curtea unor prieteni.

Si fiindca nu m-a pus nimeni la punct, nu m-am lasat pana n-am intors casa oamenilor pe dos, am patat juma’ de bucatarie si am murdarit toata vesela.

Bine, am si facut bunatate de must de octombrie, bio, produs in casa. Pe care l-am savurat apoi pe nerasuflate.

Metoda: improvizata, cu ce-am avut la indemana.

Necesar:

1 lighean plin cu struguri, 1 foarfeca ascutita, 1 pasator de cartofi (sau cum s-o numi el?!), 1 strecuratoare, 2 sticle mari de plastic.

Daca ai si tu tot ce-ti trebuie pe langa casa, reteta-i foarte simpla.

Culege strugurii din vie, spala-i bine, rupe boabele de pe crengute, indeparteaza boabele stricate si apoi paseaza-i cu putere intr-un vas mai mare.

Strecoara zeama obtinuta de cojile ramase si toarn-o direct in sticla.

Tine-o la rece cateva minute si apoi serveste-o cu pofta, in cantitati moderate.

 Duminica placuta!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
4 comentarii despre "Toamna in gradina"
  1. bravo 🙂 arata bine si pozele sunt bestiale 🙂 cred ar fi mers de minune cu puiul cu gutui pe care tocmai l-am savurat 🙂

  2. foarte tare.. dar treaba nu s-a termina, trebuie sa mergi iar la prietenii tai si din tescovina rezultata din strugurii storsi trebbuie sa faci tiuca… asa ca spor la treaba:)

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.