Trupele Roz s-au inrolat in marsul impotriva cancerului la san

Marsul Trupelor Roz - Andreea IbackaDuminica trecuta am inchinat-o vietii.

Asa cum am promis, m-am alaturat Marsului Trupelor Roz din dorinta de a trage un semnal de alarma cu privire la importanta depistarii precoce a cancerului de san… principala cauza de deces a femeilor din Romania.

De fapt, fiindca cifrele vorbesc de la sine, te anunt cu multa parere de rau ca un total de 5.600 romance sunt diagnosticate anual cu aceasta boala.

Marsul Trupelor Roz - AVON - 1Iar 90% dintre acestea o depisteaza in stadii avansate, atunci cand semnele devin vizibile… insa sansele de supravietuire sunt deja prea mici.

Mai mult decat atat, maladia in sine se banuieste a fi ereditara, insa nici macar aceasta informatie nu reuseste sa educe masele si sa le aduca pe doamne la controale periodice.

Si spun asta in conditiile in care depistat in stadii incipiente, cancerul de san poate fi vindecat intr-un procent imbucurator: in 94% dintre cazuri.

Vestea buna?

Marsul Trupelor Roz - AVON - Raluca Kisescu, Razvan Diratian, Andreea MarinOcazia in sine, in speta Marsul Trupelor Roz, a mobilizat de data aceasta 1000 de participanti care au marsaluit in semn de solidaritate… deloc stingheriti de ploaie ori de vant.

Din dorinta de a aduce mesajul ”Campaniei pentru Sanatatea Sanilor” pe buzele tuturor…

Si fiindca am fost acolo, luand in permanenta pulsul emotiei, trebuie sa amintesc fratia beretelor roz – pe care o vei remarca, desigur, si in fotografii – insemnul legaturii indestructibile dintre toti cei dedicati cauzei.

Cat despre avalansa de confetti ori marea de baloane roz eliberate pe acorduri de fanfara… incarcatura momentului este greu de descris in cuvinte.

Mi-ar placea, totusi, sa-ti impartasesc convingerea ca ele simbolizeaza tot atatea planuri de viata lasate sa zburde libere in vazduh, la fel cum visurilor noastre cele mai aprige…. atunci cand suntem sanatoase, prind aripi de atata patos.

Marsul Trupelor Roz - AVON - 5Cu alte cuvinte, am putea spune ca societatea civila a castigat o mie de suflete – voluntari dedicati, dar si supravietuitoare ale bolii – gata oricand sa puna umarul in lupta femeilor pentru viata.

Alaturi de acesti 1000 de mesageri, compania AVON duce si ea mai departe promisiunea facuta vietii, prin strangerea de fonduri din vanzarea produselor cu fundita roz.

Marsul Trupelor Roz - AVON - Raluca Kisescu (Marketing Manager) si Dani OtilNu mai putin de 2,8 milioane de dolari au fost directionati pana acum pe aceasta cale inspre programe de educare, dar si inspre achizitionarea de echipamente medicale de ultima generatie ce deservesc deja celor 8 centre oncologice infiintate.

Militeaza si tu pentru dreptul la viata!

Alege sa te informezi din timp si, te rog, nu neglija sa treci periodic pragul medicului tau specialist!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Trupele Roz s-au inrolat in marsul impotriva cancerului la san"
  1. Esti o fiinta adorabila, care pune suflet in tot ceea ce face. Iti doresc sanatate si mult succes in tot ceea ce ti-ai propus sa faci! Te admir si-mi place foarte mult cuplul Andreea – Cabral Ibacka 😀

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.