Văleleu, celulita!

Un cod femeiesc nescris ne-a învățat că nu se cade s-o pomenim în public.

Tocmai de aceea, abordarea generală pe subiect derivă din strategia ”Să ne prefacem că ”Nenumita” nu există și poate că din bun simt, ea o sa dispară de la sine!”.

Cu toate acestea, realitatea este că dânsa, celulita – bat-o vina! – atacă fără milă, indiferent de procentul de doamne și domnisoare care nu iau măsuri, aflându-se – pesemne – încă în negare.

Paradoxal ori ba, ea poposește și pe coapsele și pe șoldurile gazelelor slăbuțe ori de vârstă fragedă, lovind sexul frumos fără pic de discriminare.

În ritmul acesta, cu o alimentație deficitară și un program tot mai aglomerat, următorul pas ar fi să ne înfofolim temeinic, chiar și în plină arșiță. De rușine să nu ne lăsăm inesteticele gropițe să vadă și ele lumina soarelui, firește.

Și, totuși, cum facem cu alergarea în lunile lui Cireșar, Cuptor și Gustar, atunci când afară sunt și 40 de grade Celsius?

Îndeosebi în situația în care tocmai ne-am găsit motivația de a ne rostogoli de pe canapea și de a ieși, mai sprintene ca niciodată, la o tură de parc.

Confortul termic este foarte important pentru antrenament, iar pielea trebuie lăsată să respire. Precis de aceea, suprapunerile vestimentare n-au ce caută în contextul estival.

www.bogdanzop.com

www.bogdanzop.com

Credit foto: Bogdan Zop.

Chiar și așa, convingerea că ne simțim bine în pielea noastră este la fel de importantă. Aceasta atârnând greu în balanța motivelor de abandon, altminteri.

Și atunci, pentru a nu-ți mai ascunde necazul sub pres, îți prezint 4 remedii cosmetice economice, care să te ajute să ameliorezi sau să combați semnele celulitei și, astfel, să ieși încrezătoare la alergare:

1). GOMAJUL CU ZAȚ DE CAFEA, ideal pentru stimularea circulației sângelui, eliminarea toxinelor din țesut, menținerea fermității pielii, ameliorarea semnelor celulitei și combaterea aspectul de coajă de portocală.

Beautiful woman taking care of her body with natural products at home. Natural massage with coffee beans and honey.Selective focus. Mode body care and natural products in this lightboxes:
Sursa: Getty Images.

În practică, zațul de cafea se amestecă cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, rezultând un produs de gomaj de casă de toată frumusețea.

Dacă amestecul ți se pare prea abraziv pentru tenul tău sensibil, află că l-ai putea dilua cu puțin ulei de corp sau l-ai putea amesteca cu gelul de duș.

Se recomandă folosirea gomajului cu o frecvență de 1 – 2 ori pe săptămână, la duș.

2). ULEIUL ESENȚIAL DE LIME (disponibil la plafar), recunoscut pentru acțiunea sa detoxifiantă.

limeoil

Folosit ca ulei de masaj, acesta tratează retenția de apă, dar și celulita.

Mai mult decât atât, inhalat, uleiul esențial de lime accelerează metabolismul și se dovedește a fi un aliat de nădejde în pierderea în greutate.

3). COMPRESELE CU CEAI VERDE (preparat de 3 ori mai concentrat decât cel de băut).

Ceaiul verde face casă bună cu pielea fină și fermă, mai ales atunci când îl aplici în stil compresă (bine îmbibat într-un prosop), taman în zonele afectate de celulită.

150060635_xs

Împachetările au acțiune drenantă și se recomandă cu o frecvență săptămânală și o durată de 30 – 60 de minute/ ședința.

Cât despre restul zilelor săptămânii, ai putea să adaugi câțiva stropi de ceai verde în laptele tău de corp.

4). ULEIUL ESENȚIAL DE GREPFRUT (disponibil la plafar), fabulos grație proprietăților sale detoxifiante, recunoscut drept un stimulator limfatic care ajută la eliminarea retenției de apă și luptă împotriva celulitei.

grapefruit-essential-oil

De folosit drept ulei de masaj ori gomaj (în combinație cu sare de mare).

NOTĂ: A nu se citi ca tratamentele cosmetice de mai sus fac magie mai ceva ca Vrăjitoarea din Oz, sportul și dieta echilibrată sunt și ele la modă, ba chiar în tendințe.

Dar, desigur, dacă ai ajuns până aici cu lectura, tu știi asta deja.

Text: Andreea Ibacka pentru Running Mag, Numarul 3 (Iulie – August 2016).

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Văleleu, celulita!"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.