Intr-un limbaj accesibil tuturor, SISTEMUL IMUNITAR defineste totalitatea mecanismelor de aparare ale organismului in fata agentilor patogeni.
Respectiv in fata substantelor biologice (toxine, veninuri), organismelor infracelulare (virusuri), organismelor monocelulare (bacterii, ciuperci microscopice, protozoare) sau organismelor pluricelulare (viermi, paraziti).
Suna incredibil, insa studiile au demonstrat ca pana si procesul de imbatranire poate fi asociat mai degraba cu functionarea sistemului imunitar decat cu trecerea timpului.
Sistemul imunitar uman este functional inca de la nastere (SISTEM IMUNITAR INNASCUT), insa acesta nu este ”calibrat” la capacitate maxima.
Tocmai fiindca functia imunitara se dezvolta si devine mai sofisticata odata cu maturizarea sistemului, pe masura ce organismul invata sa se apere singur (SISTEM IMUNITAR DOBANDIT).
Iar acesta din urma, sistemul imunitar dobandit, merita impins de la spate.
Taman aici intervin in discutie aliatii unui sistem imunitar puternic.
SOLGAR (producator de suplimente alimentare 100% naturale, inca din anul 1947) a demarat de curand o campanie de educare, sintetizand informatie de profil intr-o serie de Infografice precum este cel de mai jos.
Acestea vin in sprijinul consumatorilor, gratie devotamentul pentru stiinta nutritiei, cat si interesului constant al companiei pentru cercetare si informare.
Pe ordinea de zi: VITAMINELE SI SANATATEA.
Iar in lumina reflectoarelor:
- VITAMINA C (protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare si ne promite o piele sanatoasa).
Aceasta are o multime de surse naturale (de pilda portocalele, lamaile, spanacul, cartofii, rosiile). Cu alte cuvinte, ar fi grozav daca dieta ta ar contine si aceste alimente.
Credit foto: Shutterstock.
Insa chiar si asa, pentru un aport substantial de vitamina C, ai putea apela cu incredere si la suplimente alimentare 100% naturale.
- VITAMINA D (ajuta la sintetizarea calciului si fosforului, necesara pentru oase, muschi si dinti sanatosi).
Vestea buna este ca organismul uman poate sintetiza singur vitamina D prin simpla expunere la lumina soarelui.
Insa stiu, ti se intampla des ca pe timp de zi sa-ti petreci prea multe ore la interior (munca, bat-o vina!), asa ca ai putea sa suplimentezi doza din borcan.
Bonus: ECHINACEA (originara in America de Sud)… una dintre cele mai importante plante pentru protectia si consolidarea organismului, gratie actiunii sale imunomodulatoare.
Un supliment alimentar destinat adultilor, ce contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, cu efecte benefice in preventia infectiilor de tract respirator, recomandata in cazul racelilor sau a infectiilor bacteriene si virale.
Aceasta reduce riscul de raceala si gripa, grabeste vindecarea si amelioreaza simptomele.
Bine de stiut, zic eu, cu atat mai mult cu cat raceala si gripa zburda dupa bunul plac in aceasta perioada a anului.
Carevasazica, sanatate si un praz verde, fiindca si acesta contine vitamina C! 🙂
P.S.: Mix-ul ideal de vitamine difera de la persoana la persoana, asa ca cel mai bine ar fi sa-l personalizezi in urma unor analize si cu ajutorul unor medici specialisti.
Eu sunt printre cei care fac tot posibilul sa isi ia necesarul de vitamine si nutrienti din alimente dar ele nu mai sunt ce erau odinioara, nici la gust nici din punct de vedere al calitatii, asa ca, mai ales in perioada asta in care astenia de primavara ne „ucide” , si eu folosesc astfel de suplimente.
Asa este, fructele si legumele de sera nu-s vreun mare pont… din pacate.
Doar arata de reclama, dar atat.
Am auzit vorbindu-se foarte mult in ultima perioada despre suplimentele de la Solgar. Sunt oare atat de eficiente sau e reclama de ele?
Le-a incercat cineva? 😛