Toamna Roz

Nu că mă laud, dar pe cuvânt de cercetaș că n-am mai fost răcită de când eram mică. Să tot fie 2 – 3 ani de la ultimul nas înfundat, gât iritat ori trup înfierbântat. Nici nu mai știu pe unde-mi sunt batistele…

Și, totuși, lucrurile n-au fost deloc întâmplătoare, iar prevenția a jucat un rol important în cazul meu fericit. 

Pe lângă datele genetice și garderoba adecvată sezonului (după o vârsta am început să vorbesc ca mama și să prețuiesc șosetele – în picioare și nu în sertar – fularul ori maleta, căciula, atunci când e trasă pe urechi), o imunitate puternică ține și de o dietă variată și echilibrată, un stil de viață sănătos, dar și de câteva suplimente alimentare consumate cel puțin sporadic, atunci când nu reușesc să îmi iau toți nutrienții (vitaminele și mineralele) doar din alimentație, fie trec printr-o perioadă solicitantă.

Vitamina C, de pildă, este un supliment alimentar care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Articolul acesta, scris în colaborare cu un partener consacrat, este despre imunitate și prevenție.

Într-un sezon cu potențial crescut de risc, un anotimp așa – zis mohorat, în care nu excelăm întotdeauna prin starea de dispoziție și cea de sănătate.

Vorbind pe caz aplicat, cu toate că temperaturile lui noiembrie au fost foarte blânde cu noi, taman schimbările acestea bruște de temperatură (de la 5 la 25 de grade) ne-ar putea prinde cu sănătatea pe picior greșit. 

Așa că zilele trecute i-am luat jucăria copilului și am plecat la niște cumpărături numai bune pentru o toamnă roz, nicidecum mohorâta. O figură de stil cromatică, care vorbește de la sine. 

De fapt două figuri de stil, dacă pun și coșulețul de jucărie la socoteală. Apropo, cât de simpatic poate să fie prăpăditul ăsta mic pentru bebeluși care se cer la shopping?

O imunitate de fier ține tonusul sus și agenda încărcată cu activități plăcute.

Așa că am făcut plinul de vitamina C, sub feluritele ei forme. Să ne ajungă tot sezonul și să se plieze pe necesarul întregii familii. Nu de alta, dar la noi în neam eu sunt responsabilă pe „departamentul achiziții”.

Las aici și o listă, să fie clară înșiruirea:
– Redoxon aromă de portocale (1000 mg), 
– Redoxon aromă de lămâie (1000 mg), 
– Redoxon TRIPLE ACTION (vitamina C + vitamina D + zinc), 
– Redoxon DOUBLE ACTION, 
– Redoxon Inmuno 4 (vitamina C + echinacea + propolis + zinc), 
– Redoxon Propolis spray (cu uleiuri esențiale de cimbru și eucalipt, pentru confortul gâtului), 
– Redoxitos TRIPLE ACTION, 
– Redoxitos jeleuri (vitamina C + zinc + vitamina D, recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani).

Și cum efortul fizic sau mental crescut pot amplifica situațiile de deficiențe nutriționale și implicit de imunitate scăzută, prevenția cu bule și gust de portocale mă așteaptă frecvent pe noptieră.

Redoxon oferă o doză mare de Vitamina C (1000 mg) pentru a modula activitatea celulele imunitare și pentru a întări apărarea organismului împotriva factorilor de agresiune externi (poluare, stres, alimentație neechilibrată).

În plus, acțiunea antioxidantă a Vitaminei C contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Apropo, toamna roz se trăiește și în alte cartiere sau în alte orașe, nu doar la mine acasă. Ba chiar se și vede din alte cămine, inclusiv pe microsite-ul dedicat, care mai anunță și premii spectaculoase.

www.toamnaroz.ro
N-am testat personal, dar tind să cred că situația e și mai roz de la volanul unui Mini Cooper. La fel și prin lentila ochelarilor de soare oferiți cadou.

Acum, nu pot să închei înainte să te anunț că înainte de a publica aceste rânduri, Bayer m-a trimis la cursuri. Cu ocazia aceasta am bifat, deci, și o premieră. Prima colaborare pentru blog ce a necesitat școlarizare.

Treabă serioasă, cu certificat de absolvire și tot tacâmul. Acestea fiind spuse, am absolvit deja cursul online (în engleză) de farmacovigilență.

Mda, nici eu nu auzisem de disciplina aceasta până acum. Însă în calitate de consumator, am răsuflat ușurată când am aflat că se ocupă cu detectarea, evaluarea, înțelegerea și prevenirea problemelor sau eventualelor efecte adverse ale unui medicament.

Cu temele făcute – cum s-ar zice – îți reamintesc că înainte să consumi și tu astfel de suplimente alimentare ar trebui să consulți un medic sau un farmacist, dar și instrucțiunile de utilizare ale fiecărui produs în parte. Cu atât mai mult dacă ești într-o situație specială, însărcinată sau alăptezi.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Altfel, nu uita de păstrarea lor în condiții bune, de termenul de valabilitate și doza zilnică maximă recomandată.

Iar dacă vine vorba despre produse ce conțin propolis, ar trebui să te asiguri că nu ești alergic(ă) ori hipersensibil(ă) la produsele apicole.

Atât momentan, să ne citim sănătoși!

Iar dacă te întrebi ce reprezintă watermark-ul folosit (codul L.RO.MKT.11.2019.1908), îți spun că acesta face parte dintr-o politică globală de comunicare a Bayer și certifică că materialele respectă toate cerinţele și reglementările din domeniu și au fost aprobate anterior publicării.

Material susținut de Bayer.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
3 comentarii despre "Toamna Roz"
  1. Ce frumoasa esti, parc-ai fi o scolarita cu agrafa aia prinsa-n par! :* :* :* Te prinde tare bine roz, esti o papusa! <3

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.