Carpaccio de vita

Nu, n-am schimbat tabara, dar azi am “gatit” fara foc.

O gustarica delicioasa. Si numai buna pentru dieta, potrivita noului meu stil de viata.

Un stil sanatos, adica. Cu sport si o alimentatie corecta.

Nu-i o reteta originala, e preluata din bucataria italieneasca.

E cu carne cruda, ai ghicit. Totusi, nu judeca pana nu incerci. Promit c-o sa te lingi pe degete.

Ingrediente (pentru 2 portii):

200 g carne de vita pentru carpaccio, salata verde (reteta originala e cu rucola), parmezan, 1 lamaie, ulei de masline, sare, piper.

Timp de preparare: 5 minute. Mai simplu de atat nu se poate.

Aseaza feliile de carne pe o farfurie. Adauga salata taiata marunt, parmezanul taiat fasii si condimenteaza dupa gust.

Apoi adauga un strop de ulei de masline si putina zeama de la o lamaie stoarsa. Si gata.

Inainte sa mananci, insa, iti sugerez sa amesteci bine ingredientele si sa le maruntesti. Farfuria nu va mai arata tocmai estetic, insa gustul face toti banii.

Pofta Buna!

P.S.: Gasesti carpaccio la supermarket.

Si daca te intrebi cat costa, iti spun ca e 40 lei/ kg. Si ca ai nevoie de 100 grame pentru fiecare portie.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
11 comentarii despre "Carpaccio de vita"
  1. andreea sa faci la fel si cu bresaola, e delicios……, si in primul rand ffff rapid, te pup

  2. Buna Andreea,eu traiesc de 11 ani in Italia si vreau sa-ti spun ca mananc carpaccio si imi place f mult;intradevar la inceput cand mi s-a oferit acest fel de mancare am stambat din nas si am zis ca eu nu mananc carne cruda dar apoi asa de mult mi-a placut ca ptr o saptamana am mancat aproape in fiecare zi(munceam intr-un restaurant).Trebuie sa incerci si prosciuto e melone(prosciuto crudo cu pepene galben),daca nu ai mancat inca,la fel de bun.

  3. hmmm..eu adoor carpaccio..doar k stiu altfel reteta..fara salata..si pun un strat de carne parmezan zeama de lamaie ulei de masline si condimente dupa gust. si tot asa..cate straturi vreau..dupa il pun la frigider si abia a doua zi il pot manca. .dar am sa incerc si reteta ta..sper sa fie la fel de delicioasa…:*

    1. Pai n-are cum sa-i strice gustul putina salata…
      A doua zi? Inseamna ca lasi aromele sa se intrepatrunda.
      Pofta mare!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.