Cum să-mi îngrijesc pielea în sarcină. De ce să folosesc un ulei anti-vergeturi atunci când sunt însărcinată.

Primesc multe mesaje legate de sarcină. Întrebări, curiozități, cereri de recomandări…

Și poate că aș fi scris deja mai mult pe zona aceasta. Dar nefiindcă ultima femeie însărcinată în viață, am zis să nu fiu redundantă.

Într-un spațiu în care lumea are acces la informație (aplicații de mobil pentru sarcină, cărți pentru gravide, forum-uri ș.a.m.d.), nu mi-a fost clar cât de utile ar putea fi și articolele mele pe tema sarcinii.

Și, totuși, se pare că ele v-ar putea prinde bine.

Așa că-mi voi petrece aceste ultimele săptămâni înainte de naștere mai departe de șantierul de acasă (văleleu, câte povești legate de spațiul de locuit am pe listă odată ce voi reveni și cu fotografii) și mai aproape de blog, ținând un soi de jurnal de sarcină.

Pe ordinea zilei: îngrijirea pielii în timpul sarcinii și mai ales importanța folosirii unui ulei anti-vergeturi atunci când ești însărcinată.

În linii mari, pentru a răspunde nevoilor ei, pielea ta presupune doar de un strop de atenție suplimentară față de rutina obișnuită.

Concret, dacă ai rămas însărcinată ar fi bine să elimini din uz produsele anti-acneice clasice (cu toate că în primul trimestru de sarcină te-ai putea confrunta cu afecțiunea aceasta din pricina hormonilor, caz în care ar fi bine să consulți un medic dermatolog), dar și cremele sau loțiunile cu efect antirid/ anti-îmbătrânire.

Nu-ți fac capul calendar în materie de ingrediente notate pe ambalajele produselor tale cosmetice, dar mi-ar plăcea să știi să te ferești în sarcină de produsele ce conțin retinoizi (retinoid și alte cuvinte compuse, în engleză). Cu alte cuvinte, o clasă de substanțe derivate din vitamina A. *de la dermatolog citire.

Cât despre îmbogățirea rutinei tale de îngrijire a pielii în timpul sarcinii, află că uleiul anti-vergeturi poate face minuni!

Acesta contribuie la reducerea posibilității formării vergeturilor în timpul sarcinii (dar și în timpul puseelor de creștere la adolescenți și în perioadele de creștere rapidă în greutate).

Și o spun acum, ajunsă la 33 de săptămâni de sarcină (luna a 8-a), plus 8 kilograme, cu o ”talie” de 93 cm ce a pornit din 62. Și zero rupturi de piele, zero vergeturi sau cum mai vrei tu să le numești. Desigur, rămâne de reevaluat situația și post-partum…

Eu l-am folosit din a doua lună de sarcină (în fiecare seară, după duș), atunci când aplicația mă anunța că embrionul e cât o afină de „mare”, iar „pătrățele” de pe abdomen încă nu erau date uitării. Teoretic, puteam să mai cam întârzii o lună în a debuta. Practic, better safe than sorry!

Și l-am aplicat pe toate zonele aflate „în creștere”, nu doar pe abdomen. Cu alte cuvinte, nu neglija nici bustul, șoldurile sau posteriorul. Și ele tânjesc după o atenție specială.

Ca să nu uit: dacă ai trecut deja de primele 6 luni de sarcină, nu masa cu hotărâre burtica atunci când îți aplici uleiul anti-vergeturi. Încearcă să-l distribui pe toată suprafața prin mișcări cât mai fine și superficiale. Masajul ar putea provoca contracții premature, din păcate.

În altă ordine de idei – și ultima, promit – singurele zile în care ar fi indicat să iei o pauză de la uleiul anti-vergeturi sunt cele premergătoare unei ecografii importante (săptămâna dinaintea fiecărei morfologii de trimestru, de pildă). Impregnat în straturile epidermei, uleiul distorsionează imaginea ecografică.

Cât despre brand-uri, n-o să-ți dau neapărat un nume cu ocazia aceasta. Din fericire e plin orașul de variante: ulei anti-vergeturi, dar și altfel de uleiuri cu proprietăți similare (migdale dulci, cocos).

Sarcină ușoară!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
3 comentarii despre "Cum să-mi îngrijesc pielea în sarcină. De ce să folosesc un ulei anti-vergeturi atunci când sunt însărcinată."
  1. Ahhh….am trecut cu 0 vergeturi peste o sarcina, acum am inceput-o pe a doua dar am ramas cu un lucru invatat de la mai multi dermatologi. Am inceput prima sarcina cu uleiul de migdale presat la rece si cel de cocos dupa mine, le-am folosit 6-7 luni fara oprire, chiar si de 2 ori pe zi. Pana cand, in luna a 7 a am facut o dermatita severa, ma manca foarte tare pielea, era foarte uscata in ciuda obiceiului meu, ai ma scarpinam pana imi dadeam sangele. Ajunsa la mai multi dermatologi, mi-au spus: uleiul nu hidrateaza in profunzime, si formeaza un strat ” protector” fara sa dea voie pieleii sa se hidrateze in toate straturile. Sfatul primit a fost sa folosesc ulei doar pt masaj, pe pielea umeda si sa il sterg dupa, iar pt hidratare/ frica de vergeturi, sa folosesc o crema sau un balsam puternic hidratant. A functionat, dupa 2 sapt, aveam o piele de bebelus, hidratata si fara mancarimi. Noroc ca nu am apucat sa fac vergeturi inainte.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.